prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
aktivno učenje
Peta mobilnost žrnovskih učenika

Peta mobilnost žrnovskih učenika

Učenici, učiteljice i ravnatelj Osnovne škole Ante Curać – Pinjac iz Žrnova na otoku Korčuli odradili su petu mobilnost u sklopu Erasmus+ projekta “Our culture – our future” (Naša kultura – naša budućnost).

Učenje igrom

Učenje igrom

Učenici 2. razreda Osnovne škole Bakar u uzbudljivoj igri istražuju i upoznaju svoj grad, njegovu prošlost i poznate velikane koji su živjeli u primorskom kraju.

Knjiga u sjeni interneta

Knjiga u sjeni interneta

U učionici 2. razreda Osnovne škole Bakar knjiga je veliki prijatelj. Učenici čitaju puno i redovito, jer su svjesni da im upravo čitanje omogućuje snalaženje u svakodnevnom životu. Čitanje je presudno za usvajanje znanja iz svih predmeta.

Projekt “Pokažimo da je zanimljivo”

Projekt “Pokažimo da je zanimljivo”

Projekt je započeo u nastavnoj godini 2013./2014. u dvjema osnovnim školama, Osnovnoj školi dr. Vinka Žganca u Zagrebu i VII. OŠ Varaždin. Prve dvije nastavne godine projekt se održavao na međužupanijskoj razini, a nastavne godine 2015./2016. ostvaruje se isključivo u županiji Grada Zagreba.

Radost volontiranja

Radost volontiranja

Obilježavajući Međunarodni dan volontera u Osnovnoj školi Bakar predstavljeno je volontersko iskustvo nagrađenih volontera Primorsko goranske županije. Svojim savjetima i primjerom volonterskih aktivnosti u suradnji s učiteljima učenike se uvodi u svijet volontiranja.

Ispod grane veselo je znanje

Ispod grane veselo je znanje

U Osnovnoj školi Bakar pokušavaju se nositi s promjenama te unaprjeđuju nastavu na razne načine. Učiteljice Alma Hess i Vesna Batistić osmislile su ekološki projekt u sklopu kojeg nastoje stvoriti poticajnu okolinu za učenje uz mali odmak od tradicionalne nastave i klasičnog poučavanja. Aktivnosti u prirodi daju važan doprinos zdravom razvoju osobnosti djeteta i stvaraju brojne mogućnosti.

Mali animatori

Mali animatori

Animirani film obrađuje se u sklopu medijske kulture na nastavi hrvatskoga jezika. U učionici 2. razreda Osnovne škole Bakar medijski sadržaji integriraju se i u ostale nastavne predmete. Na taj način stvara se korelacija likovne i medijske kulture s informatikom, a učenike se potiče na kreativni stvaralački rad i učenje.