prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Učenje igrom

Učenici 2. razreda Osnovne škole Bakar u uzbudljivoj igri istražuju i upoznaju svoj grad, njegovu prošlost i poznate velikane koji su živjeli u primorskom kraju.

Učenici sudjeluju u novom projektu Turističke zajednice Grada Bakra. Projekt nosi naziv „Zaigrani Bakar“, a zamišljen je kao igrificirana šetnja odnosno samovođena tura u tri varijante. Učenici u uzbudljivoj igri istražuju i upoznaju povijesni grad Bakar. Ova zanimljiva i zabavna aktivnost namijenjen je djeci, ali i odraslima. Svaka tura je drugačija i vodi u razgledavanje i istraživanje jednog dijela Bakra.

Svaka tura nosi zanimljivi naziv koji je vezan uz poznate velikane koji su nekada živjeli u bakarskom kraju. „S Katarinom do vrha“ naziv je ture namijenjene za razgled starog dijela grada u kojem su učenici posjetili Tursku i Rimsku kuću, Frankopanski kaštel i ckrvu svetog Andrije. Kroz kamenite ulice u šetnju ih je povela plemkinja Ana Katarina Zrinski koja ih je uvela u svijet skrivenog i tajnovitog Bakra. „Uz more s Androm“ je tura u kojoj se upoznaje dio grada uz more, a u šetnju nas vodi veliki znanstvenik Andrija Mohorovičić. Treća tura je „Nevidljivi Bakar Ivana slijepog“ u kojoj se upoznaje ruta kojom je Ivan Čop, slijepi bakarski vodonoša svakodnevno hodao noseći vodu bogatoj bakarskoj gospodi.

Učenici su izabrali sve tri ture. Uz pomoć uputa koje su slijedili čitajući brošuru ostvarili su sve što je potrebno kako bi svoju igru pretvorili u pravi izazov. Edukativna brošura predstavlja izvrstan didaktički materijal za izvanučioničku nastavu. Učenici su uspjeli odgonetnuti važan kod i dobiti konačno rješenje. Za uspješno ostvarene zadatke, riješene zagonetke, zapažalice i mozgalice dobili su posebno priznanje kojem su se jako razveselili.

Uz mogućnost da zaigrano istražuju grad, te na zabavan način još bolje upoznaju prošlost i poznate velikane koji su živjeli u primorskom kraju učenici su dokazali da se i u zimskim hladnim danima u njihovom gradu puno toga događa.