prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
Ivana Brlić Mažuranić
U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Slavonski Brod i ove godine u spomen na Ivanu Brlić-Mažuranić organizira manifestaciju ‘U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić’ od 16. do 23. travnja, oživljavajući tako iznova njezina najpoznatija djela, a program će se održavati na nekoliko brodskih mjesta, od znamenite, nedavno obnovljene Kuće Brlić, Kazališno-koncertne dvorane Ivane Brlić-Mažuranić, Gradske knjižnice Slavonski Brod, do Tvrđave Brod i mnogih drugih.

Dramska igra u lektiri

Dramska igra u lektiri

Učenici četvrtog razreda Osnovne škole Milan Brozović, Kastav interpretirali su književno djelo I. Brlić-Mažuranić, Šuma Striborova kroz niz dramskih igara.

Sjećanje na Ivanu Brlić Mažuranić

Sjećanje na Ivanu Brlić Mažuranić

Ivana Brlić Mažuranić ime je koje već desetljećima obilježava naša djetinjstva i obogaćuje našu maštu. Stvorila je djela neprolazne vrijednosti na kojima joj mogu zavidjeti mnogi narodi koji su podarili čovječanstvu, posebno dječjoj književnosti, vrhunska umjetnička djela.

Predavanje o Ivani Brlić Mažuranić

Predavanje o Ivani Brlić Mažuranić

Na Kulturnom četvrtku u Hrvatskom državnom arhivu, 28. travnja, u 18 sati, održat će se predavanje prof. Berislava Majhuta (Učiteljski fakultet u Zagrebu) o književnom opusu Ivane Brlić Mažuranić i recepciji na koju su tijekom desetljeća povijesti uvelike utjecali društveni kontekst i ideologija.

16. Ogulinski Festival bajke

16. Ogulinski Festival bajke

Festival bajke u Ogulinu održat će se od 11. do 13. lipnja, a publici će uz pripovijedanje kao okosnicu festivala, ponuditi i niz predstava, izvedbi uličnog teatra te kreativnih radionica.