prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
priroda i društvo
Radionice povodom Festivala znanosti

Radionice povodom Festivala znanosti

Učenici petih razreda OŠ „Dobriša Cesarić“ Osijek sudjelovali su u srijedu, 26. travnja 2023. godine, na dvjema radionicama povodom Festivala znanosti koji se održava od 24. do 29. travnja. Glavna tema ovogodišnjeg Festivala je Priroda i društvo, a obje radionice su prijavljene za sudjelovanje na Festivalu.

Festival znanosti 2023. “Snaga u zrnu”

Festival znanosti 2023. “Snaga u zrnu”

Ovogodišnji Festival znanosti na temu Priroda i društvo u svojoj tematskoj odrednici otvorio je mnoge mogućnosti da učenici na zanimljiv način spoznaju svijet oko sebe te dobrobit okoliša u kojem živimo. Uz obilježavanje godine prosa učenici prvih razreda Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin sa zanimanjem su razradili temu te spoznali nove mogućnosti samoodrživosti u prirodi koju trebamo očuvati.

Istraživačka aktivnost

Istraživačka aktivnost

Jedan od četiri koncepta nastavnog predmeta Priroda i društvo nazvan je Promjene i odnosi (u kurikulumu je označen oznakom B). Unutar ovog koncepta izabrali je ishod PID OŠ B.1.2. Učenik se snalazi u vremenskim ciklusima, prikazuje promjene i odnose među njima te objašnjava povezanost vremenskih ciklusa s aktivnostima u životu. Upravo se ovaj ishod učinio pogodnim za prvu samostalnu istraživačku aktivnost među ovogodišnjim prvašima u OŠ Tučepi.

Učenje u prirodi

Učenje u prirodi

Učenici razredne nastave Osnovne škole Ante Curać – Pinjac iz Žrnova sudjelovali su u izvanučioničkoj nastavi kako bi upoznali djelatnosti ljudi u proljeće.

Projekt “Vremenske prilike” u Osnovnoj školi Tučepi

Projekt “Vremenske prilike” u Osnovnoj školi Tučepi

Učenje istraživanjem zapravo je jedan od najprirodnijih oblika učenja. Digitalno doba donijelo je sa sobom nepregledno mnoštvo informacija iz najrazličitijih izvora. Zbog svoje dobi, premalog životnog i svakog drugog iskustva, vrlo je štetno pa i opasno izlagati mlade učenike bespućima interneta bez dobre pripreme i vođenja stručne i odgovorne odrasle osobe. 

Podbiokovska livada – istraživački laboratorij na otvorenom

Podbiokovska livada – istraživački laboratorij na otvorenom

Svi znamo da je voda sastavni dio žive i nežive prirode i da je zaštitni znak našeg planeta. Kako prekriva gotovo 70 % njegove površine na svim snimkama iz svemira naša Zemlja ima taj specifičan, svijetloplavi odsjaj. Voda je sastavni dio svih, pa tako i našeg organizma. 

Podbiokovska livada – istraživački laboratorij na otvorenom

Korak po korak u prošlost moga grada

Učenici 3.b razreda Osnovne škole Jurja Šižgorića iz Šibenika su tijekom ove školske godine sudjelovali u projektu pod nazivom Korak po korak u prošlost moga grada. Provođenje projekta je trajalo 6 tjedana tijekom kojih su učenici koristili brojne digitalne platforme i materijale koje su kombinirali sa izvanučioničkom nastavom.

Podbiokovska livada – istraživački laboratorij na otvorenom

Projekt “Proljeće u mojem gradu” u nastavi na daljinu

Razmišljajući o tome kako osmi tjedan nastave na daljinu, ali i naredne tjedne učiniti zanimljivim, a pritom ne preopterećivati učenike, učiteljica Ivana Frančić je učenicima 2. a Osnovne škole Ivan Filipović iz Osijeka osmislila projekt pod nazivom “Proljeće u mojem gradu”.