prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Radionice povodom Festivala znanosti

Učenici petih razreda OŠ „Dobriša Cesarić“ Osijek sudjelovali su u srijedu, 26. travnja 2023. godine, na dvjema radionicama povodom Festivala znanosti koji se održava od 24. do 29. travnja. Glavna tema ovogodišnjeg Festivala je Priroda i društvo, a obje radionice su prijavljene za sudjelovanje na Festivalu.

Program Festivala možete pogledati na str. 25 klikom na poveznicu Festival znanosti – Program Osijek. Prvu radionicu „Živimo u oblacima“  vodila je učiteljica Geografije Ljiljana Štanfelj.

Tijekom mjeseca travnja učenici su promatrali oblake, a njihove fotografije su vrijedno postavljali u Wakelet kolekciju. Na radionici su doznali kako nastaju oblaci, koliko su oni teški te osnovne vrste oblaka. U parovima su potom istraživali i izrađivali mapu na kojoj su prikazivali pojedini vrstu oblaka. Po završetku, prema priloženim fotografijama i svojim izrađenim mapama oblaka prepoznavali su pojedine vrste oblaka.

Drugu radionicu Kiselo – lužnato – neutralno“ vodila je učiteljica Prirode Olivera Meter. Tijekom mjeseca ožujka i travnja učenici su na satu Prirode učili o povezanosti žive i nežive prirode, potom o važnosti tla kao dijelu nežive prirode, o njegovim svojstvima te životnim uvjetima u tlu i prilagodbama živih bića životu u tlu. Tijekom radionice, učenici su radom u manjim skupinama dodatno proširili svoje znanje istražujući o svojstvima tla. Učenici su također istraživali koje biljne vrste rastu na kiselim tlima te na koji način su se biljke prilagodile  tlu u kojem rastu. Učenici su vrlo aktivno i marljivo sudjelovali na radionicama.