prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
proljeće
20. ožujka – Prvi dan proljeća

20. ožujka – Prvi dan proljeća

Proljeće ove godine počinje u ponedjeljak 20. ožujka. Tim je datumom obilježen proljetni ekvinocij i prvi astronomski dan proljeća na sjevernoj hemisferi.

19. ožujka – Dan lastavica

19. ožujka – Dan lastavica

Svake se godine 19. ožujka obilježava Dan lastavica. To je dan kad se slavi njihov povratak s juga koji nagovješćuje početak proljeća.

Kako prepoznati i liječiti alergije

Kako prepoznati i liječiti alergije

Prepoznavanje alergijske prirode poremećaja vrlo je važno već u početku same bolesti kako bi se stanje na vrijeme liječilo, a pacijent dobio detaljne upute o izbjegavanju alergena i načinu uzimanja lijekova.

Zatvaranje svemirskog Novigradskog proljeća

Zatvaranje svemirskog Novigradskog proljeća

U centru za manifestacije i kulturu Novigrad – Cittanova (CMIK), u petak, 24. ožujka 2023. godine zatvoreno je u 33. Novigradsko proljeće, smotra darovitih učenika iz cijele Hrvatske od 5. do 8. razreda osnovne škole koji se u sklopu izvannastavnih aktivnosti bave stvaralaštvom u raznim područjima. SKIG-ovci iz OŠ “Antun i Stjepan Radić” Gunja Mia Dugonjić i Patrik Vraneš zajedno s voditeljicom filmske družine dr. sc. Anitom Tufekčić bili su dio ovog svemirskog Novigradskog proljeća.

20. ožujka – Prvi dan proljeća

Pozdrav proljeću i Svjetski dan kazališta

Jedna od tema eTwinning projekta za mjesec ožujak je bila “Pozdravljamo proljeće!” uz koju su u Osnovnoj školi Bijaći iz Kaštel Novog povezali i Svjetski dan kazališta za što im je kao poticaj poslužio Zoološki vrt Maksimir u Zagrebu.