prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Pozdrav proljeću i Svjetski dan kazališta

Jedna od tema eTwinning projekta za mjesec ožujak je bila “Pozdravljamo proljeće!” uz koju su u Osnovnoj školi Bijaći iz Kaštel Novog povezali i Svjetski dan kazališta za što im je kao poticaj poslužio Zoološki vrt Maksimir u Zagrebu.

Iako COVID-19 obilježava i ovu školsku godinu, ipak nije omeo učenike 4. b Osnovne škole Bijaći iz Kaštel Novog da i nadalje svojim aktivnostima sudjeluju u jednogodišnjem eTwinning projekt “Sigurnim korakom u školu 2”. Uz prvi dan proljeća i Svjetski dan kazališta proveli su niz aktivnosti:

 1. Upoznavanje i snalaženje na karti Zoološkog vrta Maksimir u Zagrebu
 2. Gledanje dokumentarnog filma Divlje srce grada o Zoološkom vrtu Maksimir
 3. Igrokaz: Zoološki vrt
 4. Rasprava: Životinjama je mjesto u Zoološkom vrtu – DA ili NE?
 5. Izrada biorame
 6. Samovrednovanje
 7. Uvodna aktivnost im je bila upoznavanje Zoološkog vrta Maksimir u gradu Zagrebu pomoću karte zoološkog vrta kojom su se snalazili u prostoru i upoznali njegove dijelove.

Učenici su po grupama naučili izražajno čitati igrokaz Zoološki vrt. Potom su između sebe izabrali naj čitače koji su svoje uloge naučili izgovarati napamet. Nadalje, igrokaz Zoološki vrt, kojeg je pripremila Iva Krajačić Sokol, poslužio im je kao tema rasprave: Životinjama je mjesto u Zoološkom vrtu: DA ili NE?. Na satu likovne kulture su učenici u paru izrađivali bioramu, prirodno okružje šumskih životinja. Za izradu biorame je potrebno:

 1. kartonska kutija od cipela
 2. prirodni materijal: kamenčići, grančice, lišće i sl.
 3. gotove sličice ili crteži šumskih životinja po izboru
 4. tempere
 5. kolaž papir u boji
 6. nožice, ljepilo