prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Proljeće u Strukovnoj školi

Na prvi dan proljeća u Srednjoj strukovnoj školi u Makarskoj postavljena je izložba akvarela.

U projektu “Na putu dobrote 3”, autorice Sandre Vuk, učenici se druže tijekom radionica osjećajući potrebu dijeliti ljepotu kratkih susreta kroz sitnice koje život znače. Već nakon nekoliko druženja bilo je posve jasno da boje bude emocije koje povezuju.

Učenice iz 2. f razreda (frizeri) i u ovoj radionicu su pokazale da su empatične, spremne svaku razliku između njih i učenika iz spektra autizma premostiti žutom, crvenom, plavom i zelenom bojom, bojama proljeća. Dogovor je pao da se izrade cvjetni detalji u akvarelu, slikarskoj tehnici koja pokazuje nježnost i dubinu osjećaja koji se razvijaju i žive kroz susrete. A bila su potrebna četiri druženja da nastane prekrasna cvjetna livada. Na kraju su se pomno odabrali najbolji primjeri i složili u digitalno platno Padlet.

Laura, Ivanka, Pino, Toni, Vinko, Mia, Lana, Antea, Tea, Natalija, pomoćnici u nastavi Filip i Georgina i razrednica Nada otvorili su izložbu u poslijepodnevnoj smjeni točno na dan proljeća prisjećajući se u kratkim crtama pjesnika Ivana Gorana Kovačića koji je rođen baš na današnji dan 1913. godine u Lukovdolu. Izložba će ostati otvorena za javnost (učenike, profesore i roditelje) do 2. travnja.2022. godine, kada će na poseban način obilježiti se Svjetski dan svjesnosti o autizmu. I škola će, kao i mnogi diljem svijeta, skrenuti pozornosti na sve veći problem ovoga složenog poremećaja koji se kod pojedinaca najčešće razvije u prve tri godine života.