prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
razredna nastava
Veliki i mali umjetnici

Veliki i mali umjetnici

Likovna umjetnost svjetski priznatih slikara ponekad je sedmogodišnjacima na prvi pogled daleka, nerazumljiva i teška. Zato uvijek postoji drugi, treći… i svaki sljedeći pogled. Tako motivirane učenike uključene u Kreativnu skupinu izvannastavnih aktivnosti čine i učenici 1. a i 1. d razrednih odjela OŠ Nikole Hribara iz Velike Gorice.

Kontinuirano učenje: Važnost edukacije o sigurnosti na mreži

Kontinuirano učenje: Važnost edukacije o sigurnosti na mreži

U današnje vrijeme tehnologija je prisutna u gotovo svim aspektima našeg života te u svim poljima ljudske djelatnosti, uključujući obrazovanje, komunikaciju, zabavu i mnogim drugim. Internet pruža velike mogućnosti za učenje, zabavu i istraživanje, no vrlo je važno kod mladih osvijestiti što znači sigurno korištenje interneta.

Obilježavanje EU tjedna kodiranja u u razrednoj nastavi

Obilježavanje EU tjedna kodiranja u u razrednoj nastavi

Učenici prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda Osnovne škole “Antun i Stjepan Radić” Gunja na nastavi u školskoj knjižnici s knjižničarkom Anitom Tufekčić sudjelovali su u Europskom tjednu kodiranja (8. – 23. listopada). Sati su provedeni u suradnji s učiteljicama Jelenom Cvijović, Anitom Miočić Milevoj, Danijelom Mišura Vraneš, Dinkom Buljević i Mirjanom Franić Mehičić.

Job shadowing u Srbiji

Job shadowing u Srbiji

Marina Golec, učiteljica u Osnovnoj školi Sveti Petar Orehovec, boravila je u Osnovnoj školi “Momčilo Nastasijević” u Gornjem Milanovcu u Srbiji. Posjet spomenutoj školi organiziran je u sklopu sklopu Erasmus+ KA 121 projekta “Rights now!” (“Prava sada!”), a cilj je bio upoznati metode rada koje primjenjuju u razrednoj nastavi u spomenutoj školi.

eTwinning projekt “Plesom kroz svijet/ Dancing through the world”

eTwinning projekt “Plesom kroz svijet/ Dancing through the world”

Međunarodni projekt “Plesom kroz svijet / Dancing through the world” je suautorski projekt učiteljice razredne nastave Adrijana Sili (Osnovna škola Josipovac) i učiteljice geografije Ljiljana Štanfelj (Osnovna škola “Dobriša Cesarić” Osijek). Projekt je započeo u rujnu 2022. i traje do lipnja 2023. godine.

Navika korištenja računalom i internetom

Navika korištenja računalom i internetom

U OŠ “Matija Gubec“, Čeminac i PŠ Kozarac povodom Dana sigurnijeg internetu provedena je anketa o načinu korištenja informacijsko-komunikacijske tehnologije i interneta. Anketu su osmislile i provele učiteljica informatike Jelena Miočević i učiteljica razredne nastave Željka Krizmanić. Cilj ankete bio je saznati navike korištenja računalom i internetom u slobodno vrijeme, utjecaj interneta na zdravlje i ocjene učenika te prepoznati problem sigurnosti na internetu.

Kulturna baština: Nekad i sad

Kulturna baština: Nekad i sad

Učenici 2. i 4. razreda PŠ Kozarac, OŠ „Matija Gubec“, Čeminac, uz učiteljicu Željku Krizmanić, već od polaska u 1. razred razvijaju svijest o identitetu i nacionalnoj pripadnosti. Pri tome, i učenici i učiteljica rado surađuju s učenicima svih razreda škole, roditeljima i lokalnom zajednicom.