prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
roditeljstvo
Dijete u bolnici

Dijete u bolnici

Odlazak djeteta u bolnicu znači odvajanje od obitelji i poznate okoline, promjenu svakodnevnog načina života i niz neugodnih iskustava koja su suprotna razvojnim potrebama djeteta. Neadekvatan pristup i uvjeti tijekom hospitalizacije mogu je učiniti štetnom za emocionalni razvoj djeteta, budući da djeca osim što doživljavaju nelagodu tijekom boravka u bolnici mogu imati i velikih teškoća i kasnije.

Dijete u bolnici

Kakvi smo roditelji?

Ne postoje dobri i zli roditelji. Svi roditelji žele biti 'dobri', ali to ne uspijeva svima. Ali ne zato što imaju loše namjere i želje, već zato što zanemaruju sebe i svoj razvoj, odnosno premalo pažnje posvećuju sebi i nisu u potpunosti svjesni što se događa s njima i njihovom djecom.

Dijete u bolnici

Svatko može biti dobar roditelj

Roditeljstvo je vjerojatno najteže 'zanimanje' na svijetu. Ne može se naučiti u školi, ne postoji idealna dob za obavljanje tog zahtjevnog posla, a kada ga prihvatite ne možete dati otkaz i promijeniti zanimanje.

Dijete u bolnici

Budite uzor svojem djetetu

Odgajati? Teško, zar ne? Za takav čin nam je potrebno neizmjerno puno strpljenja, ljubavi, volje, znanja, vremena, kreativnosti i još koječega. Odgoj je čin ljubavi, koji proizlazi iz ljubavi prema samom sebi. Kada čovjek cijeni i voli ono što jest onda će se isto tako s ljubavlju i poštovanjem odnositi prema drugima.