prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
školska knjižnica
Zaigraj (inter)aktivno! – moderne društvene igre u školskoj knjižnici

Zaigraj (inter)aktivno! – moderne društvene igre u školskoj knjižnici

„Zaigraj (inter)aktivno!“ naziv je višemjesečnoga projekta VI. osnovne škole Varaždin koji se provodio tijekom školske godine 2022./2023., a financiran je i na natječaju MZO-a za financiranje projekata u sklopu izvannastavnih aktivnosti. Cilj je projekta bio potaknuti učenike na kvalitetno provođenje slobodnoga vremena igranjem modernih društvenih igara.

Čitanje slikovnice „Tisuću ptica“ iz projekta „Naša mala knjižnica“

Čitanje slikovnice „Tisuću ptica“ iz projekta „Naša mala knjižnica“

Učenici 1. a razreda Osnovne škole „Antun i Stjepan Radić“ Gunja zajedno s učiteljicom Jelenom Cvijović i u suradnji s knjižničarkom dr. sc. Anitom Tufekčić sudjeluju u projektu “Naša mala knjižnica”. U mjesecu svibnju čitali su priču “Tisuću ptica” i utonuli u čitateljsku avanturu koja je integrirana u hrvatski jezik, likovnu kulturu i sat razredne zajednice.

Početak projekta “Naša mala knjižnica”

Početak projekta “Naša mala knjižnica”

Osnovna škola “Antun i Stjepan Radić” Gunja četvrtu godinu zaredom se uključila u projekt “Naša mala knjižnica” koji provodi nakladnička kuća “Ibis grafika”. Koordinatorice projekta u školi su školska knjižničarka dr. sc. Anita Tufekčić i učiteljica 1. a razreda Jelena Cvijović.

Obilježavanje Dana dječjih knjižnica

Obilježavanje Dana dječjih knjižnica

Učenici dislociranih odjela Osnovne škole “Antun i Stjepan Radić” iz Gunje i područne škole u Rajevom Selu posjetili su školsku knjižnicu zajedno s učiteljicama: Ružicom Taragdžić, Anitom Miočić Milevoj, Marijom Jeftić, Marinom Vidaković i Dinkom Jurić jer su svjesne važnosti dječje školske knjižnice i školskih knjižničara.

Dan sigurnijeg interneta

Dan sigurnijeg interneta

U Ekonomskoj školi Vukovar Dan sigurnijeg interneta 2022. godine, obilježili su radionicom “Digitalni tragovi”.

Posjet školskoj knjižnici

Posjet školskoj knjižnici

Listopad je Međunarodni mjesec školskih knjižica i knjižničari širom svijeta nastoje skrenuti pozornost na važnu ulogu koju školske knjižnice imaju u odgoju i obrazovanju mladih. Školska knjižnica je informacijsko i kulturno središte škole koja se svojom građom i aktivnošću uključuje u sva područja odgojno-obrazovnog rada. Namijenjena je svim učenicima i zaposlenicima škole.

Europski dan jezika

Europski dan jezika

Ove godine se obilježava dvadeset godina Europskog dana jezika, a to je ujedno i dvadeset godina obilježavanja i proslave jezične i kulturne raznolikosti.

Stvarajmo eKreativno u školskoj knjižnici

10. okrugli stol o školskim knjižnicama

10. okrugli stol o školskim knjižnicama “Njegovanje kulturne baštine kroz programe školske knjižnice” održat će se u četvrtak, 3. listopada 2019. godine, u Prvoj gimnaziji Varaždin, Petra Preradovića 14, Varaždin.