prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
smijeh
10. siječnja – Međunarodni dan smijeha

10. siječnja – Međunarodni dan smijeha

Na inicijativu dr. Madana Katarie, na današnji se dan od 1998. godine obilježava Međunarodni dan smijeha. Cilj obilježavanja ovog dana je da se ljudi što više smiju jer je smijeh najbolji lijek. Smijeh zahtijeva rad 17 mišića lica. U odrasloj dobi smijemo se oko 15 puta dnevno, a djeca to čine oko 400 puta dnevno.

Smijeh je najbolji lijek

Smijeh je najbolji lijek

Postoji u narodu ta jedna izreka koja se često ponavlja, „smijeh je lijek“, međutim što to znači, je li to uopće istinito, potvrđuje li to znanost, i što je to ustvari toliko ljekovito u jednoj poštenoj „dozi“ smijeha?

Obilježavanje Svjetskog dana smijeha

Obilježavanje Svjetskog dana smijeha

Učenici 1. a razreda Osnovne škole “Antun i Stjepan Radić” u Gunji zajedno s učiteljicom Jelenom Cvijović i u suradnji s knjižničarkom dr. sc. Anitom Tufekčić obilježili su Svjetski dan smijeha u cilju širenja dobrog raspoloženja u nekoliko aktivnosti, koje su bili integrirane u sljedeće predmete: hrvatski jezik, likovna i glazbena kultura.

1. travnja – Međunarodni dan šale ili Dan ludosti

1. travnja – Međunarodni dan šale ili Dan ludosti

Vjerojatno se bar jednom netko s vama našalio na 1. travanj, kada se u svijetu obilježava Međunarodni dan šale ili Dan ludosti. Zbijanje prvotravanjskih šala ima dugu tradiciju i seže daleko u povijest, ali njegovo točno porijeklo nije poznato.