prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježavanje Svjetskog dana smijeha

Učenici 1. a razreda Osnovne škole “Antun i Stjepan Radić” u Gunji zajedno s učiteljicom Jelenom Cvijović i u suradnji s knjižničarkom dr. sc. Anitom Tufekčić obilježili su Svjetski dan smijeha u cilju širenja dobrog raspoloženja u nekoliko aktivnosti, koje su bili integrirane u sljedeće predmete: hrvatski jezik, likovna i glazbena kultura.

Učenici 1.a razreda su u školskoj knjižnici obilježili Dan smijeha. Sat je započet razgovorom koliko se često učenici smiju i pogledan je videozapis. Učenike je video oduševio i svi zajedno su shvatili koliko je smijeh zarazan. Nakon toga knjižničarka je učenicima ispričala priču o Danu smijeha, kako se obilježava dva puta godišnje: 10. siječnja i 2. svibnja. Svjetski dan smijeha utemeljen je 1998. godine krilaticom Indijca Madana Kataire „Smijeh je najbolji lijek“.

Nakon toga zajedno su prošli prezentacijom gdje su se nalazile činjenice o smijehu i određeni citati. Zajedno su porazgovarali o činjenicama i citatima koje su zapamtili. Nakon toga, odigrali su aktivnost „Smiješni šešir“ ili „Smiješno kolo“ ovisno o digitalnom alatu koji koristite. Učenici su izvlačili iz šešira zadatke koje moraju izvršiti. Primjeri aktivnosti u šeširu: Skači na jednoj nozi u krug dok na glavi držiš knjigu; Napravi smiješno lice; Ispričaj smiješan vic; Otpjevaj pjesmu Kad si sretan kao da si stara baka; Zapleši pileći ples pjevajući Ko,ko,ko,ko,da; Reci osobi kraj sebe da se nasmije od srca; Smij se tako da pokažeš sve zube; Sam/sama smisli nešto da nasmiješ druge.

Za kraj sata, učenici su dobili zadatak izraditi smajlića na žutom papiru uz pomoć pomagala. Svaki učenik nacrtao je smajlića po želji i izrezao ga i zalijepio na slamčicu. Za vrijeme odmora otpjevali su zajedno pjesmu „Kad si sretan“.