prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
tjelovježba
Jutarnje vježbanje za prvašiće

Jutarnje vježbanje za prvašiće

Učiteljica Marica Mršo iz Osnovne škole Svete Ane u Osijeku je ove školske godine ponovno učiteljica prvoga razreda, a svaka nova generacija uvijek je novi izazov.

1, 2, 3… vježbajmo svi!

1, 2, 3… vježbajmo svi!

Tjelesna aktivnost predstavlja jedan od temeljnih uvjeta za normalan rast i razvoj djece te pridonosi očuvanju i unaprjeđenju njihova zdravlja. Postoji mnogo načina kako tjelesno vježbanje provoditi u opuštenom, sigurnom i poticajnom okruženju i pretvoriti u zabavu. Pozitivna iskustva dodatno pojačavaju želju za bavljenjem tjelovježbom i sportskim aktivnostima, koje se i provode u sklopu Univerzalne škole već duži niz godina u Osnovnoj školi Bakar.

Jutarnje vježbanje za prvašiće

Važnost TZK u razrednoj nastavi

Kako vježbanje utječe na zdravlje učenika i kakva je uloga učitelja u provedbi zdravstvenog odgoja? Autorica donosi prijedloge igara, vježbanja i kratak opis aktivnosti koje se mogu integrirati i svakodnevno provoditi u nastavi ako se nastavni dan dobro planira i organizira.

U zdravome tijelu zdrav duh

U zdravome tijelu zdrav duh

U zdravome tijelu – zdrav duh! Tu ste poslovicu čuli bezbroj puta i možda vam je već i pomalo dosadila. Pa tko danas ima dovoljno vremena za vježbanje i skakutanje uz loptu? Čemu služe sve te vježbe osim da se pošteno namučimo, oznojimo i umorimo?

Motivacija srednjoškolaca na svakodnevno tjelesno vježbanje tijekom pandemije

Motivacija srednjoškolaca na svakodnevno tjelesno vježbanje tijekom pandemije

Nastava na daljinu tijekom školske godine 2020./2021. je po preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja organizirana u realnom vremenu po važećem rasporedu. S obzirom da su učenici pratili nastavu sjedeći od šest do sedam sunčanih sati ispred laptopa, računala ili mobilnih uređaja, autorica ih je odlučila motivirati na svakodnevno kretanje koje je svima dostupno, a to je hodanje.

Tjelovježba

Tjelovježba

Tjelovježba je bitna za održavanje tjelesnog i duševnog zdravlja. Vježbati se može na mnogo načina: od laganog trčanja do žestokog postizanja kondicije. No, bez obzira na vrstu, tjelovježba mora biti redovita.