prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
zdrava prehrana
Zdrava i nezdrava prehrana

Zdrava i nezdrava prehrana

Koju hranu, koliko i kada uzimati za zdrav život? Koja je hrana nezdrava? Na ta pitanja danas je teško odgovoriti, jer nas svakodnevno u novinama i televizijskim emisijama nutricionisti (stručnjaci za prehranu, naziv dolazi od lat. nutrire – hraniti), liječnici, prozvođači hrane i trgovci obasipaju različitim savjetima što i kako jesti, a ti savjeti ovise o doktrinama, istraživanjima, iskustvu i o komercijalnim interesima pojedinih trgovaca i proizvođača namirnica.

Zdrave tortilje i mirisni kolači

Zdrave tortilje i mirisni kolači

Učenici Osnovne škole Kneževi Vinogradi i Osnovne škole “Dobriša Cesarić” Osijek u sklopu međunarodnog eTwinning projekta „Life skills: Learn, relate, create“ u listopadu su obilježili Svjetski dan hrane. Kroz kuharske radionice promicali su važnost pravilne prehrane.

Hrana pod povećalom

Hrana pod povećalom

Kako bi kod učenika OŠ Ivana Mažuranića utjecali na razvoj kritičkog mišljenja o hrani koju konzumiraju, kroz izvannastavne aktivnosti Domaćinstvo, Zdravo je pravo i Debatni klub provedeno je šest radionica usmjerenih najviše na utjecaj pravilne prehrane na očuvanje zdravlja.

Osnove zdrave prehrane u drugom razredu OŠ Retfala

Projekt “Food Educators”

Jedan od glavnih zadataka projekta bio je proučavanje nutritivnih deklaracija na prehrambenim proizvodima. Učenici Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci su se bavili analizom sastava hrane, upoznajući se s ključnim informacijama poput kalorijske vrijednosti, udjela šećera, soli, masnoća, vlakana i proteina.

„Dan crvenih haljina“ u cvjećarskom praktikumu

„Dan crvenih haljina“ u cvjećarskom praktikumu

Ove godine su se učenice zanimanja cvjećar Industrijsko-obrtničke škole Virovitica po prvi puta uključile u kampanju crvenih haljina kako bi osvijestili i druge učenice da je brinuti o zdravlju – pravilnoj prehrani važno od mladosti, kako bi u zrelijim godinama bile što zdravije.

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u u Osnovnoj školi Josipovac traju tjedan dana u mjesecu listopadu kako bi učenicima osvijestili potrebu za pravilnom i zdravom prehranom te kako bi stekli zdrave prehrambene navike kroz razne aktivnosti.