prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Paragraf podcast

Učenici Gimnazije Franje Petrića i školska pedagoginja Antonija Kero odlučili su predstaviti školu na malo drugačiji način i osobnim iskustvima prikazati kako je to biti učenik MIOC-a.

Osmislili su koncept školskog podcasta, podijelili su se po ulogama i započeli snimanja. Imaju li učenici škole vremena za druženja, bavljenje slobodnim aktivnostima? Koliko je zapravo naporno biti gimnazijalac i jesu li zadovoljni podrškom nastavnika?- samo su neka od pitanja kojima se učenici posvećuju u emisijama.

Riječ je o neformalnom druženju koje je vezano uz crtice iz svakodnevnog života učenika. Osim što se jako dobro zabavljaju, ovime otvaraju mogućnost i drugima da malo zavire u svakodnevicu i čuju iskustva učenika iz prve ruke. Učenici sami smišljaju teme podcasta, pitanja i goste koje će pozvati u emisiju. Ovom izvannastavnom aktivnošću otvara se mogućnost rada s učenicima putem neformalnih metoda koje su ponekad puno efikasnije od ustaljenog načina rada koji često ne prati svakodnevne trendove niti interese novih generacija. Komunikacijske vještine, rad u grupi i suradničko učenje, samo su jedan segment razvoja učenika tijekom snimanja podcasta. Podcast se snima u Centru za kreativne industrije u kojem učenici također stječu vještine obrade audio i video materijala. Do sada su snimljene dvije epizode, a u planu je snimanje tijekom čitave 2021./2022. školske godine. Kako sve to zvuči i izgleda možete pogledati na poveznici.