prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Peta mobilnost brodskih gimnazijalaca

U sklopu Erasmus+ projekta “True colours” učenice i nastavnice Gimnazije Matija Mesić su posjetile Tursku.

U razdoblju od 24. do 30. ožujka 2023. godine, održala se peta mobilnost u sklopu Erasmus+ projekta “True colours”. Četiri učenice, Petra Mutić, Viktorija Rašić, Ana Pavelko i Ana Stanić te dvije nastavnice Darija Matić-Hess i Mirta Matanić boravile su u turskom gradu Manavgatu u pokrajini Antalija te su zajedno s partnerima iz Italije, Turske i Rumunjske radili na temama vezanim za društvenu uključenost migranata u lokalnu sredinu, bavili su se temama vezanim uz empatiju te su sudjelovali u raznim radionicama, a jedna od njih je bila radionica o uključenosti i inkluziji pod nazivom “Be the change you want to see in the world.”

Osim što su vrijedno radili, učenici i nastavnici su sudjelovali u raznim ekskurzijama u kojima su upoznali kulturne, prirodne i povijesne znamenitosti ovoga kraja Turske. Posjetili su Manavgat Waterfall, stari grad Side s ostatcima grčke kulture, Duden Waterfall te sam grad Antaliju kao središte te regije. Posjetili su i veliki bazar na kojem su se mogle upoznati s gastronomijom, uživale su u mirisima začina te bojama prekrasnoga voća i povrća toga kraja.

Za vrijeme boravka u Turskoj učenice su boravile u turskim obiteljima te su naučile puno o njihovoj kulturi i religiji. Osim s učenicama iz Turske družile su se i s učenicima iz Italije i Rumunjske. Obogaćeni novim znanjima, novom kulturom i prijateljstvima vratili su se u Slavonski Brod.