prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

PIXELART – Code Week

Ove godine se europski tjedan programiranja obilježava od 10. do 25. listopada. Društvena je inicijativa koja za cilj ima na zabavan način približiti svima programiranje i digitalnu pismenost.

PIXELART – CodeWeek je autorski eTwinning projekt gdje je do sada sudjelovalo ukupno šest sudionika (nastavnika) sa svojim učenicima iz tri zemlje (Sjeverna Makedonija, Turska i Crna Gora, uključujuči i Hrvatsku), a na projekt su se još prijavili sudionici iz Litve, Grčke, Srbije i Italije. Učenici Obrtničko-industrijske škole Županja su zajedno s profesoricom, autoricom projekta, na nastavnom satu (motivacija) iz Poslovnih komunikacija iz nastavne cjeline Temeljni položaj – Obradba slova a, s, d, f, j, k, l i č izradili slova koristeći tehniku PixelArt. Na jednostavan način su integrirali kodiranje u nastavni proces. Priključili su se još jednom događaju na Code Weeku (Coding and Simetry – Turska) gdje su učenici radili i bojali zadane simetrične oblike. Primjeri iz prakse – aktivnosti za obilježavanje Code Weeka profesorica je podijelila kao jedan od tri predavača putem online platforme Zoom u utorak, 20. listopada 2020.godine, zajedno s još dva predavača iz Crne Gore (Amer Murić i Dragana Apricović).