prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Plastičnim čepovima do skupih lijekova

Učenici i djelatnici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar iz Varaždina i ove školske godine uključili su se u akciju “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”.

U želji da se u akciju uključi što više učenika, ovogodišnja akcija ima natjecateljski karakter. Krajem svakog mjeseca, čepovi se važu i prikupljene količine upisuju u tablicu. Razred s najvećom količinom čepova po učeniku bit će na kraju školske godine simbolično nagrađen od strane škole. Učenici su potaknuli članove šire obitelji, prijatelje i susjede da im pomognu u prikupljanju. Tako je od rujna do sredine prosinca 2021. godine prikupljeno više od 200 kg čepova. Vreće s čepovima utovarene su u školski kombi i u četvrtak, 16. prosinca 2021. godine, odvezene u Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma.

Osim čepova u kombiju se našlo i prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština. Naime, učiteljice Tamara Herjavec Habek i Renata Kos, koje su pokrenule akciju prikupljanja čepova, pozvale su učenike i djelatnike da se priključe akciji “Pokažimo oboljelima da nisu sami”. Sudjelovanjem u akciji učenici razvijaju empatičnost, humane vrednote i postaju aktivni članovi lokalne zajednice.