prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Pobjednici nagradnog natječaja “Kokovizija”

Dana 3. studenoga 2014. učenici 8.e razreda OŠ Popovača prisustvovali su premijeri filma Ljubav ili smrt redatelja Danijela Kušana, velikoj nagradi za njihov trud.  Na internetskoj stranici 24sata pronašli su nagradni natječaj imena “Kokovizija”. Natječaj je išao u sklopu promocije filma, ekranizacija romana o dječaku Koku autora Ivana Kušana. Za sudjelovanje je bilo potrebno snimiti obradu naslovne pjesme pod nazivom „Zagonetni dečko“ benda Fru fru. Sponzori nagradne igre su Erste banka i 2i film, a glavna nagrada bila  je primamljiva – 200 kuna za svakog učenika na Medo Štedo štednji i odlazak razreda na premijeru filma, što je uz zanimljiv zadatak, dodatno motiviralo učenike. Uvjeti za sudjelovanje bili su kreativnost i originalnost te snimanje u prostorijama škole.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ravnatelj je na zamolbuučenicima omogućio snimanje u prostoru škole, dok je nastavnik iz informatike posudio učenicima je fotoaparat, dogovorili su scenarij, glavne likove i izradu rekvizita. Sve potrebno skupili su u ponedjeljak kako bi u utorak mogli snimati i montirati na vrijeme jer je zadnji dan natječaja bio 31. listopada, petak.

Unatoč tome što je nastava taj dan održana u popodnevnom turnusu, došli su ujutro i snimali cijelo prijepodne. Zadatak je shvaćen ozbiljno i odlučno. Za vrijeme snimanja spota zabavljali su se, pokazali slogu i zajedništvo. Nestrpljivo su pratili svaki komentar i pogled na YouTube-u gdje je njihov video objavljen kako bi ga mogli prijaviti na natječaj. U petak su saznali da je njihov video najbolji i da su osvojili prvo mjesto i prvu nagradu. Nastalo je opće veselje i iznenađenje. Zahvaljujući ravnatelju škole, koji im je u kratkom vremenu organizirao prijevoz, dospjeli su u Zagreb u Branimir Centar na premijeru filma. Pogledali su film Ljubav ili smrt koji ih je oduševio, a nakon njega družili su se i slikali na domjenku s glumcima filma te polako umorni otišli kući pričajući doživljaje koji će se pamtiti. Ovo je bilo predivno iskustvo i za razrednicu i za cijeli razred kojim su dokazali da se uz malo truda i mašte može postići puno.

Pogledajte njihov pobjednički video spot!