prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Pogled na zagrebačke ulice iz drugačije perspektive

U Zagrebu počinje provedba umjetničkog projekta Okolo koji u suradnji s Turističkom zajednicom oživljava javne prostore i pretvara ih u mjesta gdje umjetnost spontano dotiče svakodnevicu, s tim da će u prvom planu biti lokalni umjetnici, njihov osobni doživljaj i vizija grada.

Popis umjetnika koji će ove godine ostaviti svoj trag po Zagrebu predvode Isaac Cordal i Ememem, priopćili su u ponedjeljak organizatori projekta.

Španjolski umjetnik Isaac Cordal u Zagrebu je pronašao dom za svoje male skulpture koje smješta u urbano okruženje kako bi komentirao moderno društvo, a kako izgleda umjetnost zacjeljivanja ulica prikazat će Ememem, street art kolektiv iz Lyona koji svojim kolorističkim mozaicima od keramičkih pločica uljepšava napuknute pločnike, kolnike i fasade diljem svijeta.

Od domaćih umjetnika, kiparica Ida Blažičko predstavlja na Ilirskom trgu skulpturu od tekstila Valovi, prilagođenu atmosferi te lokacije, dok modni dizajner Damir Begović, na uglu Splavnice i Tkalčićeve ulice, postavlja prostornu instalaciju Narodni grafiti Ponjava i kroz suvremeni pristup obilježava etno tradiciju.

U okviru događaja, Ivana Mrčela predstavlja svoj hommage zagrebačkim golubovima “Točno u podne”, dok Jelena Malenica u prolazu ispod Uspinjace izlaže svoju instalaciju Beskrajno ljeto.

Osnivačice uličnog projekta Ana Mikin i Tina Kovačiček, poznate kao Nas dve, posvećuju fotografsku intervenciju velikoj zagrebačkoj fotografkinji specifične autorske poetike, Slavki Pavić, uz koju će ujedno niknuti i šest interaktivnih humorističnih plakata povezanih u Kružni tok, s potpisom Pavla Kuharića iz studija za dizajn Verlauf, najavljeno je u programu događaja.

Projekt Okolo pokrenule su 2018. godine u suradnji sa zagrebačkom Turističkom zajednicom, a od tada je on obogatio mnoge zagrebačke ulice te istovremeno oduševio građane i turiste.

U umjetničku šetnju Zagrebom koju organizira projekt “Okolo” moguće je uputiti se do 30. kolovoza