prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Povrat otuđenog knjižnog blaga “Dizionario geografico portatile” Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu

U petak, 11. veljače 2022. godine u 10 sati, Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu vratit će se vrijedno izdanje knjige “Dizionario geografico portatile” švicarskog geografa i kartografa Isaaka Broucknera (1686. – 1762.) koje je otuđeno u velikoj pljački Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu osamdesetih godina 20. stoljeća uz veliki broj drugih vrijednih primjeraka knjižnične građe.

Do danas je dio otuđene građe vraćen, a za dijelom se još uvijek traga. Primopredaji će prisustvovati ministrica kulture i medija Republike Hrvatske dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, vrijedno izdanje će glavnoj ravnateljici Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu dr. sc. Ivanki Stričević uručiti veleposlanik Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici mr. sc. Jasen Mesić.

Povrat knjižnog blaga rezultat je dugogodišnje suradnje Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu s Ministarstvom kulture i medija Republike Hrvatske, Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Ministarstvom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, odnosno Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici.

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Ministarstva kulture i medija.