prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Poziv na raspravu “Uključivanje srednjih škola u održivi razvoj lokalnih zajednica”

ODRAZ-Održivi razvoj zajednice i Life Potential pozivaju nastavnike srednjih škola, predstavnike organizacija civilnog društva, roditelje te ostale zainteresirane dionike na panel raspravu kojom planiraju istražiti i osvijestiti potencijal mladih za održivi razvoj lokalne zajednice.

Hibridno događanje održat će se u četvrtak, 22. travnja 2021., od 13 do 15.30 sati u prostoru TV studija Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju u Zagrbu te putem platforme ZOOM. Rok za prijavu je 19. travnja 2021., navodi se u pozivu udruge ODRAZ.

Panel raspravu organiziraju kao dio aktivnosti projekta „Održivi razvoj društva kreće od mladih“ kojim se nastoji povećati uloga organizacija civilnoga društva u razvoju kompetencija i aktivnog sudjelovanja mladih u području održivog razvoja te osnažiti partnerstva organizacija civilnoga društva, škola i lokalne zajednice u podizanju svijesti o održivom razvoju.

Mlade se često ne percipira kao važne aktere u definiranju problema i razmišljanju o mogućim rješenjima te često nisu ni uključeni u život zajednice. Tijekom školovanja rijetko imaju priliku za interakciju s lokalnom zajednicom. Aktivnosti koje uključuju djelovanje u zajednici (npr. volontiranje, ekološke akcije i sl.) doprinose cjelovitom razvoju mlade osobe te bi trebale biti sastavni dio školskog kurikuluma. Djelovanjem u zajednici učenici razvijaju empatiju, socijalnu osjetljivost, građansku odgovornost, solidarnost i poduzetnost te doživljavaju zadovoljstvo nakon sudjelovanja u provedbi aktivnosti.

Na događanju će sudionici imati priliku poslušati inspirativne primjere suradnje udruga, škola i lokalne zajednice.

Razgovarat će se o sljedećim temama:

  • provedbi edukativnih aktivnosti u školama (u doba pandemije)
  • tome potiču li projekti i aktivnosti koje se provode u školama suradnju s lokalnom zajednicom
  • izazovima i dobrobitima suradnje škola s lokalnom zajednicom te konkretnim preporukama.

Detaljan program rada moguće je vidjeti ovdje.

Rasprava će se održati uživo u TV studiju Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju na adresi Getaldićeva 2, Zagreb te će biti ograničena za sudjelovanje najviše 15 sudionika, uz poštivanje epidemioloških mjera.

Događanju će se moći pristupiti online putem platforme ZOOM, a moći će se pratiti i na društvenim mrežama putem Facebook livea. Dan prije događanja će svim prijavljenima biti poslana poveznica za pristup ZOOM-u.

Sudjelovanje je moguće prijaviti najkasnije do 19. travnja 2021. putem sljedeće poveznice: https://bit.ly/3tY8tpG. 

 

Vijest je prenesena s portala Civilno društvo.