prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
održivi razvoj
Erasmus mobilnost u Irskoj

Erasmus mobilnost u Irskoj

Prva mobilnost nastavnika Tehničke škole, Požega u okviru Erasmus+ KA122 projekta mobilnosti učenika i osoblja u području odgoja i općeg obrazovanja: „Osnaženi za put do bezbrižne i ekološki održive škole“ održana je u Irskoj.

Tinejdžeri kao zeleni kreatori promjena

Tinejdžeri kao zeleni kreatori promjena

Djeca i mladi trebaju učiti o svijetu u kojem žive i trebaju biti aktivni sudionici kako bi bili inspirirani da poduzmu konkretne akcije i zato su učenici Industrijske strojarske škole u odjelima školske radionice izradili drobilicu za plastiku, a u predvorju škole učenici su uredili edukacijski Eko kutak.

Užance i faturete našega mista

Užance i faturete našega mista

 U Osnovnoj školi Žnjan-Pazdigrad  se već drugu godinu za redom u sklopu programa Ekoškole organizira projektni dan na temu „Užance i faturete našega mista“.

“Održivi izbor – krumpir iz našeg školskog vrta”

“Održivi izbor – krumpir iz našeg školskog vrta”

Svjesni sve veće važnosti lokalno uzgojene hrane, učenici Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin/Područne škole Drežnica uključeni u izvannastavnu aktivnost “Školski vrt i voćnjak, ljekovito, ukrasno i začinsko bilje” aktivno su sudjelovali u obilježavaju Europskog tjedna održivog razvoja, od 18. rujna do 8. listopada 2023. u projektnoj aktivnosti “Održivi izbor – krumpir iz našeg školskog vrta”.

Europski tjedan održivog razvoja 2023.

Europski tjedan održivog razvoja 2023.

Zdravstvena škola Split ove godine s velikim entuzijazmom posvetila se Europskom tjednu održivog razvoja koji se odvijao od 20. do 26. rujna 2023. godine, pružajući snažnu poruku o važnosti razumijevanja ugljičnog otiska, klimatskih promjena i obnovljivih izvora energije. Ovaj intenzivan tjedan aktivnosti pružio je učenicima jedinstvenu priliku za edukaciju, podizanje svijesti i poticanje na akciju, čime su aktivno doprinijeli očuvanju našeg dragocjenog okoliša.

Snaga inovacija –  INOVA BUDI UZOR 2023

Snaga inovacija – INOVA BUDI UZOR 2023

Nakon osvojene zlatne medalje na INOVA MLADI 2023, vukovarski su gimnazijalci ponovno potvrdili kvalitetu projekta “Eco Energy”, osvojivši zlatnu medalju na međunarodnoj izložbi INOVA / BUDI UZOR 2023.

Europski tjedan održivog razvoja i Dječji tjedan u Gimnaziji Karlovac

“Kap po kap” u sklopu European Sustainable  Development Week 2023.

Potaknuta takvim nastalim vremenskim prilikama skupina učenika Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin željela je istražiti promjene u zavičaju te je sudjelovala u obilježavanju Tjedna održivog razvoja u razdoblju od 18.rujna do 8.listopada 2023. godine (European Sustainable  Development Week 2023.) u kategoriji Klimatske akcije. Svoje aktivnosti proveli su u istaknutom terminu 26. rujna 2023. godine.