prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Predavanje o e-Škole digitalnim sadržajima u Etnografskom muzeju u Dubrovniku

U sklopu izložbe „Predmet: Hrvatski“ autorica Ane Ćavar i Lahorke Plejić Poje koju su zajednički organizirali Zagrebačka slavistička škola, Odsjek za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Dubrovački muzeji, Hrvatski školski muzej i Hrvatsko filološko društvo u četvrtak, 15. rujna u 16:30 u Etnografskom muzeju u Dubrovniku, CARNET koji je ujedno i partner na izložbi, održat će predavanje o e-Škole digitalnim sadržajima.

Na predavanju će se predstaviti e-Škole digitalni obrazovni sadržaji i scenariji poučavanja. Ovom prilikom predstavit će se i novih 198 scenarija poučavanja koji prate sadržaj digitalnih obrazovnih sadržaja izrađenih na projektu “e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće”

E-Škole digitalni sadržaji besplatni su, pouzdani i kvalitetni sadržaji koje su izradili i provjerili stručnjaci iz raznih područja, a temelje se na kurikulumima nastavnih predmeta i međupredmetnih tema. U novim, zahtjevnim okolnostima digitalni sadržaji nastavnicima pomažu da pobude zanimanje učenika za gradivo i primjene informacijsko-komunikacijske tehnologije u pripremi i provedbi odgojno-obrazovnih aktivnosti. Učenicima omogućavaju učenje u zabavnom, poticajnom i primjerenom online okruženju, a roditeljima olakšavaju da djecu motiviraju i zadrže im fokus na učenju i izvan konteksta učionice.

Na predavanje pozivaju se svi nastavnici, učenici i studenti završnih godina nastavničkih usmjerenja kako bi mogli saznati više o e-Škole digitalnim obrazovnim sadržajima i scenarijima poučavanja te njihovim funkcionalnostima kako bi ih u skoroj budućnosti i sami mogli primjenjivati u svom nastavnom satu i radu s učenicima.

Na predavanju može sudjelovati 30 osoba, a prijave su moguće na e-adresu: portal@carnet.hr. U prijavi je potrebno napisati: ime i prezime i naziv škole ili fakulteta.

Prijave traju do srijede, 14. rujna u 12 sati. Kako bi se predavanje održalo potrebno je minimalno 10 prijavljenih.

Očekujemo vas i veselimo se vašem dolasku u četvrtak 15, rujna u 16:30 u Etnografskom muzeju u Žitnici „Rupe“!