prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
Dubrovnik
Marin Getaldić, naš najveći matematičar

Marin Getaldić, naš najveći matematičar

Dubrovnik je grad matematičara, što je i razumljivo jer su sve trgovačke svjetske sile uvelike bile sklone razvoju matematike. I prije Marina Getaldića Dubrovnik je dao poznate matematičare ali ih je on sve uvelike nadmašio. Rodio se 1568. godine u staroj obitelji koja se u dubrovačkim spisima spominje još od 940. godine.

Izvanučionična nastava u Dubrovniku

Izvanučionična nastava u Dubrovniku

Učenici trećeg i četvrtog razreda Drvodjeljske škole Zagreb – smjer drvodjeljski tehničar restaurator – su od 8. do 9. prosinca 2022. godine posjetili Sveučilište Dubrovnik, Odjel za umjetnost i restauraciju.

Predavanje o e-Škole digitalnim sadržajima u Etnografskom muzeju u Dubrovniku

Predavanje o e-Škole digitalnim sadržajima u Etnografskom muzeju u Dubrovniku

U sklopu izložbe „Predmet: Hrvatski“ autorica Ane Ćavar i Lahorke Plejić Poje koju su zajednički organizirali Zagrebačka slavistička škola, Odsjek za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Dubrovački muzeji, Hrvatski školski muzej i Hrvatsko filološko društvo u četvrtak, 15. rujna u 16:30 u Etnografskom muzeju u Dubrovniku, CARNET koji je ujedno i partner na izložbi, održat će predavanje o e-Škole digitalnim sadržajima.

Održano 14. savjetovanje za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj

EDEN istraživačka radionica u Dubrovniku

European Distance and E-learning Network EDEN DLE ove godine organizira istraživačku radionicu (EDEN RW) u Dubrovniku, 19. i 20. rujna 2022. godine. Domaćin EDEN DLE istraživačke radionice je Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.

Marin Držić

Marin Držić

Pjesnik i komediograf Marin Držić (1508-1567), zvan Vidra, osebujna je pojava u hrvatskoj književnosti i kulturi, iznimna kako po književnom djelu, tako i po svojim shvaćanjima i životnim potezima. Govoriti o Marinu Držiću znači govoriti o proturječjima. Kad je riječ o tom velikom Dubrovčaninu, nedvojbena je samo tvrdnja o njegovoj veličini, sve drugo jest. Jer, proturječjima vrvi i njegov život i njegovo djelo, a onda i smisao i značenje jednoga i drugoga.

49. hrvatski seminar za strane slaviste Zagrebačke slavističke škole

49. hrvatski seminar za strane slaviste Zagrebačke slavističke škole

U ponedjeljak, 16. kolovoza, u Dubrovniku počinje sedmodnevni 49. hrvatski seminar za strane slaviste Zagrebačke slavističke škole. U radu Seminara sudjelovat će 18 inozemnih studenata kroatistike i 18 inozemnih sveučilišnih nastavnika kojima su hrvatski jezik i književnost primaran znanstveni interes.