prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Predstavljanje Pravilnika za opis i pristup građi u knjižnicama, arhivima i muzejima

U malome predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u srijedu 29. rujna 2021. godine u 11 sati održat će se predstavljanje Pravilnika za opis i pristup građi u knjižnicama, arhivima i muzejima.

Pravilnik KAM objavljen je u lipnju 2021. godine u online obliku u sunakladništvu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Hrvatskoga državnog arhiva i Muzejskoga dokumentacijskog centra.

Pravilnik KAM skup je uputa za ujednačen opis građe koja se čuva u baštinskim ustanovama Republike Hrvatske. Svrha mu je omogućiti suradnju knjižnica, arhiva i muzeja u cjelovitome predstavljanju nacionalne baštine, posebno u digitalnome okruženju. Pravilnik je rezultat  višegodišnjega rada u sklopu programa Izrada, objavljivanje i održavanje nacionalnog pravilnika za katalogizaciju (2014. – 2019.) provedenoga u suradnji knjižničarske, arhivističke, muzejske i akademske zajednice te uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Pravilnik za opis i pristup građi u knjižnicama, arhivima i muzejima.