prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Predstavljanje projekta “Čitam lakše! – pristupačnost čitanja digitalnih sadržaja”

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu u četvrtak 10. studenoga u 12 sati u malome predvorju Knjižnice organizira predstavljanje pilot-projekta Čitam lakše! – pristupačnost čitanja digitalnih sadržaja i poziva knjižničare te svu zainteresiranu javnost na predstavljanje.

Projektom se želi povećati svjesnost o važnosti čitanja i pristupačnosti digitalnih sadržaja osobama s teškoćama u čitanju te ukazati na važnost edukacije knjižničara o potrebi i mogućnostima uvođenja različitih praksi prilagodbe digitalnih sadržaja i usluga svim skupinama korisnika.

U sklopu projekta u koji je uključeno više od 150 narodnih i školskih knjižnica, NSK će omogućiti i jednostavnije korištenje dijela sadržaja Knjižnice iz svoje digitalne zbirke osobama s teškoćama u čitanju.

Prema podatcima Hrvatske udruge za disleksiju, čak 20 posto stanovništva Hrvatske suočava se s nekim od oblika govorno-glasovno-jezičnih teškoća, dok osobe s disleksijom čine 8 – 10 posto stanovništva.

Predstavljanje je dio manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2022.