prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Preko eTwinning projekta do potvrde izvrsnosti u programiranju

Obrtnička i tehnička škola pokrenula je eTwining projekt s ciljem prikupljanja što većeg broja škola i mentora koji će sudjelovati u izazovu “Code Week 4 All”. Cilj ovog projekta bilo je povezati svoje aktivnosti s drugim aktivnostima koje organiziraju druge škole, mentori i učenici.

Cilj projekta bio je upoznati studente s novim tehnologijama. Nova tehnologija za koju su se ove godine odlučili bila je kamera koja snima 360°. Nakon upoznavanja s kamerom, njenim mogućnostima i prednostima bilo je potrebno snimiti digitalni sadržaj na lokaciji škole. Digitalni sadržaj bilo je potrebno obraditi i zatim objaviti u kanalu projekta kako bi ga i drugi polaznici mogli pregledati i usporediti. Krajnji cilj bio je postići najbolji mogući rad predstavljanjem virtualne šetnje kroz korisnikovu školu.

Projekt je pokrenuo Bojan Grba, prof. iz Obrtničke i tehničke škole Ogulin, a na projektu je sudjelovalo ukupno 16 škola i 20 mentora. Škole i mentori koji su sudjelovali su iz sljedećih zemalja: Španjolska, Litva, Rumunjska Bosna i Hercegovina, Srbija, Turska i Hrvatska. Cjelokupni projekt nagrađen je izdavanjem “Certificate of Excellence in Coding Literacy in recognition of successfully completing the EU Code Week 4All 2020 Challange”.