prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Prijenos prve virtualne dodjele nagrade Oskar znanja na Facebook stranici i Youtube kanalu AZOO-a

Agencija za odgoj i obrazovanje organizira 26. veljače 2021. godine u 18 sati prvi put online dodjelu nagrade Oskar znanja, najveće i najznačajnije nagrade u obrazovanju kojom se već 16 godina nagrađuju najbolji učenici i nastavnici osnovnih, srednjih, glazbenih i umjetničkih škola u Republici Hrvatskoj.

Oskarom znanja nagradit će učenike koji su osvojili prvo mjesto na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, učenike koji su postigli najbolje rezultate, pokazali iznimne vještine rješavanja problemskih zadataka, predstavili najbolje istraživačke radove i imali iznimno zapažen glazbeni nastup na Natjecanju mladih glazbenika. Oskarom znanja nagradit će 282 učenika, i 192 mentora. Popis nagrađenih učenika može se pronaći na linku https://www.azoo.hr/oskar-znanja-odrzat-ce-se-online-26-veljace-2021/. 

Autorica skulpture Oskar znanja je Chiara Cetušić, učenica 3. razreda Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb. Svim oskarovcima, učenicima i mentorima, skulptura će biti poslana u školu.

Priređivanjem i snimanjem emisije o učenicima i mentorima dobitnicima nagrade Oskara znanja, Agencija za odgoj i obrazovanje želi hrvatskoj javnosti pokazati uspjeh talentiranih i vrijednih učenika i njihovih mentora koji im prenose ljubav prema znanju te zajedno pomiču granice u učenju i istraživanju. U emisiji će predstaviti škole iz kojih dolaze nagrađeni učenici, ući u njihove učionice, razgovarati s njihovim mentorima. Najbolji mladi kemičari gostovat će u studiju Oskar znanja i raditi pokuse, svirati, pričati o svojim iskustvima… U studiji će gostovati prof. dr. sc. Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja i dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje. Live prijenos može se pratiti na Facebook stranici Oskar znanja https://www.facebook.com/Oskar-znanja-110811724379827 i Youtube kanalu Agencije https://youtu.be/l0eIeaVecos. 

U hrvatskom odgojno-obrazovnom sustavu Agencija za odgoj i obrazovanje organizira i provodi natjecanja iz 28 predmeta i predmetnih područja: od natjecanja iz hrvatskoga jezika, matematike i informatike, kemije i biologije, povijesti i geografije, stranih i klasičnih jezika, iz astronomije, likovnog, filozofije i logike, debate, do natjecanja učenika glazbenih i plesnih škola. Agencija organizira i provodi osam smotri, od LiDraNa, Hrvatskoga školskog filma do Smotri učeničkih zadruga. Sve to rade uz pomoć strukovnih udruga i potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Popis svih natjecanja i smotri može se pronaći na linku https://www.azoo.hr/natjecanja-i-smotre/katalog-natjecanja-i-smotri/. 

Na natjecanjima u školskoj godini 2019./2020., za koja dodjeljuju nagradu Oskar znanja, sudjelovalo je gotovo 100 000 tisuća osnovaca i srednjoškolaca koji su se natjecali na školskoj razini, plasman na županijsku razinu ostvarilo je oko 35 000 učenika, a na državnoj razini, koja je iznimno ove godine održana online, sudjelovalo je 3000 učenika. Zbog epidemiološke situacije dio županijskih i državna natjecanja nisu se mogla održati u predviđenom terminu u ožujku i travnju, te su održana online od rujan do prosinca 2020.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Agencije za odgoj i obrazovanje.