prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Projekcija i analiza filma “Influencerica”

Agencija za elektroničke medije, Unicef, Hrvatski filmski savez i Zagreb film festival pozivaju srednjoškolske nastavnike da prijave svoje razrede i s učenicima dođu na projekciju filma ‘Influencerica’, koja će se održati u petak, 6. svibnja 2022. godine, u kinu Tuškanac, u sklopu 5. Dana medijske pismenosti.

U suradnji sa Zagreb Film Festivalom i Hrvatskim filmskim savezom, Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku u sklopu 5. Dana medijske pismenosti organiziraju projekciju filma Influencerica za srednjoškolce i njihove nastavnike. Projekcija će se održati u petak, 6. svibnja u 14 sati u zagrebačkom Kinu Tuškanac, s uvodnim razgovorom i analizom filma pod vodstvom Ane Đordić i Uroša Živanovića, voditelja Filmske naSTAVe – obrazovnog programa Hrvatskog filmskog saveza namijenjenog prvenstveno srednjoškolcima.

Pozivaju srednjoškolske nastavnike da prijave svoje razrede i dođu s učenicima na projekciju. Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac, a zbog ograničenog broja mjesta, mole da se prijavite samo ako ste sigurni da možete doći.

Film Influencerica prati tri dana u životu fitness–influencerice Sylwije, nudeći nam uzbudljiv pogled iza kulisa te fascinantne online kulture. Energetična i predana svom poslu, Sylwijina javna persona pršti zaraznom pozitivnošću. Ona je svoja vlastita kreacija. No u intimi četiri zida njezina prpošna osobnost postaje hladna povučenost i otkriva bolnu prazninu ispod brižno izgrađene blještave fasade. Iako je kao zvijezda društvenih mreža okružena odanim zaposlenicima i stotinama tisuća obožavatelja, Sylwia žudi iskusiti istinsku prisnost. Kada s fanovima podijeli svoje osjećaje usamljenosti, zauzvrat dobije više nego što je očekivala.

Od kritike hvaljeni film redatelja Magnusa von Horna izabran je u službenu selekciju Cannesa 2020. i prikazan je na prestižnim međunarodnim festivalima, poput onih u Rotterdamu, Göteborgu i Tallinu te u natjecateljskom programu Zagreb Film Festivala 2020. Film Influencerica inače je dostupan za posudbu na platformi Kino Europa online, čiji je nositelj Zagreb Film Festival. Saznajte više o 5. Danima medijske pismenosti!

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Medijska pismenost – abeceda za 21. stoljeće.