prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Projekt ATTEND na svečanom predstavljanju financijskih mehanizama EGP i Kraljevine Norveške

U organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u Splitu je danas održana konferencija svečanog predstavljanja Financijskih mehanizama Europskog gospodarskog prostora (EGP) i Kraljevine Norveške 2014.- 2021. u Republici Hrvatskoj koji pridonose smanjenju društvenih i gospodarskih nejednakosti u Europi te istovremeno jačaju bilateralnu suradnju između država darovateljica (Island, Lihtenštajn i Norveška) i Republike Hrvatske.

Na konferenciji je predstavljen i CARNET-ov projekt “Podrška ostvarenju jednakih mogućnosti u obrazovanju za učenike s teškoćama u razvoju – ATTEND” čiji je cilj stvoriti jednake mogućnosti za djecu s teškoćama u razvoju, njihovo uspješnije uključivanje u društvo i na tržište rada. Projekt je sveobuhvatan te uz opremanje Centara za odgoj i obrazovanje pomoćnim digitalnim tehnologijama obuhvaća edukaciju odgojno-obrazovnog osoblja i različite aktivnosti podizanja razine svijesti javnosti o važnosti inkluzivnog obrazovanja djece s posebnim obrazovnim potrebama.

U ime CARNET-a projekt je predstavila voditeljica projekta Renata Šimunko, pri čemu je sudionicima prezentirala ciljeve i korisnike projekta te elemente koji čine njegov sastavni dio. Istaknula je CARNET-ove projektne partnere, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet i Fakultet elektrotehnike i računarstva iz Zagreba i Grad Reykjavik, a posebno je zahvalila državama darovateljicama.

Konferenciji su nazočili i prisutnima se obratili g. Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave, Nj.E. Haakon Blankenborg, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj, g. Zdenko Lucić, državni tajnik u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, g. Jon Erik Strømø, ravnatelj u Ministarstvu vanjskih poslova Kraljevine Norveške, g. Ágúst Már Ágústsson, zamjenik veleposlanika Republike Island i g. Šime Erlić, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU.