prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Projekt “Croatica za djecu i mlade”

Zainteresirani učenici šestih, sedmih i osmih razreda Osnovne škole „August Cesarec“ iz Ivankova sudjelovali su u provedbi projekta “Croatica za djecu i mlade”.

Ciljevi projekta su promicanje hrvatskoga jezika kao temeljne odrednice hrvatskoga identiteta, ponavljanje i proširivanje znanja iz povijesti hrvatskoga jezika, utvrđivanje i proširivanje znanja iz gramatike i pravopisa hrvatskoga jezika, promicanje hrvatske pisane baštine kao važne odrednice hrvatskoga identiteta, utvrđivanje i proširivanje znanja o hrvatskoj pisanoj baštini te njegovanje domoljubnih i univerzalnih vrijednosti. Projekt se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, a projektni tim čine sveučilišni profesori s Odsjeka za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu i učitelji iz pojedinih osnovnih i srednjih škola. U projektu su sa svojim učenicima sudjelovale učiteljice Marija Jurić, Dubravka Pilek i Jasenka Tisucki.

Projektne aktivnosti u kojima su sudjelovali učenici sastojale su se iz dva dijela. Prvo je održano predavanje s računalnom prezentacijom na temu Povijest hrvatskoga jezika i hrvatske pisane baštine te radionica s pravopisnom temom o velikom početnom slovu. Predavačica, profesorica Blanka Mesić, učenike je upoznala s najvažnijim povijesnim događajima, osobama i djelima koja su obilježila povijesni razvoj hrvatskoga jezika i pisane baštine. Pomoću vizualnih prikaza učenici su mogli doživjeti najstarija i najvažnija djela hrvatske pisane baštine.