prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Projekt e-Škole kao primjer dobre prakse na konferenciji „Kohezijska politika i ulaganja u digitalno obrazovanje: iskustvo e-Škola u Hrvatskoj”

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Europskom komisijom organizira mrežni događaj pod nazivom „Kohezijska politika i ulaganja u digitalno obrazovanje: iskustvo e-Škola u Hrvatskoj“ koji će se održati 23. veljače 2021. godine s početkom u 9.15 sati.

Predstavljanje uspješnog projekta e-Škole zemljama članicama i široj javnosti glavni je cilj mrežne konferencije koja će okupiti predstavnike hrvatskih škola i svih dionika pripreme i provedbe Projekta e-Škole, predstavnike Europske komisije, predstavnike zemalja članica i sve zainteresirane za unaprjeđenje obrazovanja i ulaganja u digitalne tehnologije.

Konferenciju će otvoriti Vittoria Alliata – di Villafranca ravnateljica Opće uprave za regionalnu i urbanu politiku Europske komisije, a u službenom dijelu uvodno će se obratiti povjerenica Europske komisije za koheziju i reforme Elisa Ferreira, potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, te ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Vrijedna iskustva u pripremi i provedbi projekta prezentirat će predstavnici CARNET-a iz uloge korisnika Projekta, a svoje iskustvo iz svakodnevne nastave podijelit će ravnatelji, nastavnici i i učenici. Predstavnici JASPERS-a predstavit će tehnički aspekt pripreme ovog Projekata dok će predstavnici Europske komisije prezentirati važnost digitalnih tehnologija i vještina u idućem programskom razdoblju. Predstavnik Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (eng. Organization Economic Cooperation and Development, OECD) pojasnit će kontekst relevantnih strukturnih reformi u sektoru obrazovanja, osobito uzimajući u obzir izazove nastale u doba epidemije virusa COVID-19.

Provedbom projekta e-Škole u Republici Hrvatskoj jačaju se kapaciteti osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovnog sustava s ciljem osposobljavanja učenika za tržište rada, daljnje školovanje i cjeloživotno učenje. Korištenje najmodernije tehnologije, odgovarajuća infrastruktura i računalna oprema u svim školama u Hrvatskoj, brojni digitalni obrazovni sadržaji i e-usluge za nastavne i poslovne procese doprinose razvoju digitalnih kompetencija školskih djelatnika.

Mrežna konferencija o ovom Projektu održat će se na platformi Interactio, a dnevni red možete preuzeti OVDJE. Više informacija o mrežnom događaju možete pronaći na mrežnim stranicama Europske komisije.

Vijest je preuzeta sa službene stranice Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.