prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Projekt GLOBUS (Gradimo Lokalnu Održivost za Bolje Uspješnije Sutra)

Projekt GLOBUS novi je autorski projekt Nansen dijalog centra iz Osijeka i deset partnerskih škola iz Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.

Kroz projekt GLOBUS – Gradimo Lokalnu Održivost za Bolje Uspješnije Sutra razvijati će se i dodatno jačati sposobnosti, vještine, znanja i aktivno sudjelovanje učenika i njihovih nastavnika u području održivog razvoja u školama Istočne Hrvatske (Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija).

Projekt će se provoditi kroz međusektorsku suradnju udruge i škola. Partneri na projektu su 10 osnovnih škola: OŠ “Mladost” Osijek; OŠ “Tin Ujević” Osijek, OŠ Vladimira Becića Osijek, OŠ Dalj, Dalj; OŠ Zmajevac, Zmajevac; OŠ Lug, Lug; OŠ Blage Zadre Vukovar; OŠ Siniše Glavaševića Vukovar; OŠ “Vladimir Nazor” Komletinci; OŠ “Antun i Stjepan Radić” Gunja.

Škole partneri dio su mreže interkulturnih škola s kojima Nansen dijalog centar surađuje zadnjih 10 godina kroz program interkulturnog učenja (KDBZ). Uz to, zajedno su surađivali i na projektu UZBRDO čija je tema bio upravo održivi razvoj. U sklopu tog projekta unaprjeđivala su se znanja i vještine učitelja i učenika za održivi razvoj. Ovim će se projektom integrirati poučavanje učenika svih triju sastavnica održivog razvoja (ekološka, socijalna/društvena i gospodarska) u 10 partnerskih škola (s planiranih 200 uključenih učenika kao direktnih korisnika projekta), kroz provedbu edukacije i mentorstva učitelja, edukacije učenika, akcijskih istraživanja i školskih mini projekata kao odgovora na potrebe zajednice.

Jačanjem kompetencija, projekt GLOBUS će osnažiti, osvijestiti mogućnosti i potaknuti učenike na djelovanje te odgovorno ponašanje i izbore u stvaranju održivih zajednica. Koordinator projekta u Osnovnoj školi „Antun i Stjepan Radić“ Gunja je školska knjižničarka dr.sc. Anita Tufekčić u suradnji s pedagogom Marinom Adžagom i učiteljicom Jelenom Cvijović.

Priloženi dokumenti