prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Projekt “Gospođica Ljubav” u Brelima

Tijekom veljače 2024. učenici 6. razreda Osnovne škole dr. Franje Tuđmana Brela su zajedno s učiteljicom Hrvatskoga jezika Goranom Babić marljivo radili na projektu izrade slikovnica namijenjenih učenicima 2. razreda povodom obilježavanja Valentinova.

Cilj ovog projekta je bio potaknuti učenike nižih razreda na čitateljske aktivnosti. Također se ovom aktivnosti potaknulo razvijanje učeničke kreativnosti, vertikalne suradnje, komunikacije i kritičkog mišljenja.

Svaka je ova slikovnica jedinstvena, kako svojim sadržajem, tako i likovnim rješenjima. Sadržaji svih ovih slikovnica počivaju na originalnim pričama koje su učenici 6. razreda sami osmislili. U slikovnicama su zanimljive, tople priče koje su šestaši obogatili kreativnim crtežima. Čitajući slikovnice, drugaši su se upoznali s pričama o bratskoj ljubavi, roditeljskoj ljubavi, ljubavi na prvi pogled pa i ljubavi prema kućnim ljubimcima. Svaka je ova slikovnica jedinstvena, kako svojim sadržajem, tako i likovnim rješenjima.

Svoje maštovite radove proslijedili su učenicima 2. razreda, koji su ih pročitali te ih zajedno s učiteljicom Nikolinom Alegić Šešić vrednovali. Učenicima 2. razreda slikovnice su se jako svidjele te su uživali u čitanju i vrednovanju. Učenici 6. razreda rado su odradili stvaralački zadatak.