prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Projekt “Naša mala knjižnica”

Ove godine knjižnica Osnovne škole “August Cesarec” Ivankovo se po prvi put uključila u projekt “Naša mala knjižnica”. Ovaj projekt usmjeren je na poticanje čitanja, razmišljanje, učenje novoga te rješavanje zadataka iz programskih knjižica.

U projektu je sudjelovalo 27 učenika 2. i 3. razreda. Svaki prijavljeni učenika dobio je svoju kreativnu knjižicu sa zadacima koje su rješavali nakon svake pročitane knjige. Iako su učenici uživali u čitanju knjiga, još više su uživali u rješavanju zanimljivih zadačića iz knjižica. Nakon što im je na početku sata predstavljena knjiga koja je taj dan na rasporedu za čitanje, upoznaju se i s autorima i ilustratorima te zemljom iz koje potječu, a u programskoj knjižici oboje i zastavu zemlje iz koje dolazi autor.

Projekt obuhvaća šest zanimljivih i prekrasno ilustriranih slikovnica i knjiga čije čitanje potiče učenike na razmišljanje, kreativnost, izražavanje osjećaja, jačanje samopouzdanja i stvaranje vlastitog mišljenja, istraživanje, izradu pokusa, logičko zaključivanje itd. Osim čitanja i rješavanja zadataka,učenici su i plesali, izvodili pokuse, naučili nešto novo jedni o drugima, pisali zamišljeni Jetijev dnevnik i pisali pjesmice svojim kućnim ljubimcima. Svoje radove slali su organizatorima te sudjelovali u nagradnim zadacima. Jedan dan ih je čak i iznenadilo pismo autorice Koraljke Milun, koja je napisala knjigu Baton i Roni. Na kraju projekta, svaki učenik dobit će i zahvalnicu za sudjelovanje u projektu.