prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Projekt “Prirodica, naša ljekarica”

“Prirodica, naša ljekarica” naziv je projekta koji će do kraja tekuće školske godine u Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec provoditi učenici i razrednice 3. i 6. a razreda, a predstavljen je javnosti i partnerima u utorak, 31. siječnja 2023. godine.

Na predstavljanju projekta, održanom u Matičnoj školi u Kunovcu, učenici 3. i 6. a razreda upoznali prisutne predstavnike partnera, Općine Koprivnički Ivanec i Udruge žena Srca Kunovca te svoje kolege, učitelje, roditelje i stručne službe škole kako će uzgajati ljekovito i začinsko bilje u uzdignutim gredicama, na ekološki način bez primjene kemijskih sredstava, a pored spomenutih gredica uredit će i postaviti Hotel za kukce.

Učenici su istaknuli da trebaju edukaciju o primjenjivom znanju i mogućnostima bavljenja uzgoja ljekovitog i začinskog bilja u svrhu veće razine ekološke osviještenosti, održivog razvoja te educiranosti o životu i funkcioniranju korisnih kukaca za koje će se uz vrt instalirati Hotel za kukce.

Projektne će aktivnosti biti kreativne, edukativne, informativne, s ciljem poučavanja o zdravom načinu života, očuvanju prirode, bioraznolikosti i održivom razvoju, informirala je voditeljica projekta, učiteljica Melany Ferčec.

Na kraju predstavljanja projekta učenici su još dodali i kako na kraju projekta očekuju da će steći višu razinu znanja kod 16 učenika u svrhu bavljenja do sad nepostojećim aktivnostima u svojoj školi; povrtlarstvom u uzdignutim gredicama, te očuvanjem prirodne bioraznolikosti kroz praćenje Hotela za kukce.

Projektnim aktivnostima povećat će se aktivna uloga članova lokalne zajednice u suradnji sa školom te umrežavanje učenika i predstavnika partnerskih organizacija, ali i povećanje razine suradnje učeničkih obitelji sa školom te osposobljavanje učenika 3. i 6. a razreda (njih 16) za aktivno sudjelovanje u životu lokalne zajednice, educiranje o volonterskim aktivnostima i mogućnostima osobnog doprinosa za razvoj kvalitete i povećanje raznolikosti sadržaja koje nudi škola koju pohađaju.