prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
projektne aktivnosti
eTwinning suradnja škola iz Brčkog i iz Solina

eTwinning suradnja škola iz Brčkog i iz Solina

Osnovne škole dviju susjednih država udružile su svoje snage u realizaciji eTwinning projekta “Emocionalna inteligencija kod učenika OŠ”. Tako su učiteljica Azra Salihović iz Petnaeste osnovne škole iz Šatorovića pored Brčkog u Bosni i Hercegovini i pedagoginja Sanja Matić iz OŠ kraljice Jelene iz Solina u Republici Hrvatskoj, odlučile zajedno s učenicima  raditi na projektnim aktivnostima na temu empatije.

Projekt “Prirodica, naša ljekarica”

Projekt “Prirodica, naša ljekarica”

“Prirodica, naša ljekarica” naziv je projekta koji će do kraja tekuće školske godine u Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec provoditi učenici i razrednice 3. i 6. a razreda, a predstavljen je javnosti i partnerima u utorak, 31. siječnja 2023. godine.

Erasmus projekt “Krea(k)tivnost suvremenog učenja”

Erasmus projekt “Krea(k)tivnost suvremenog učenja”

Osnovna škola Jagode Truhelke iz Osijeka aplicirala je novi Erasmus+ projekt koji se odnosi na stručna usavršavanja(KA1), koji je započeo u srpnju 2022., a trajat će do kraja 2023. godine. Projekt nosi naziv “Krea(k)tivnost suvremenog učenja”, a cilj mu je dobivanje novih kompetencija aktivnog učenja na otvorenom, razvoj fine motorike i kreativnosti, jačanje mentalnog zdravlja i razvoj digitalnih kompetencija.

Projekti međupredmetne teme Održivi razvoj

Projekti međupredmetne teme Održivi razvoj

Održivi razvoj promovira se različitim nacionalnim i globalnim kampanjama u koje je primjereno uklopiti projektni rad učenika u okviru istoimene međupredmetne teme. Tijekom rujna obilježava se, primjerice, Europski tjedan održivog razvoja povodom kojeg su se u Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin provele dvije zanimljive projektne aktivnosti s učenicima svih sedmih i prvih razreda.

Projekt “Glagoljica priča priču”

Projekt “Glagoljica priča priču”

Osnovna škola Mate Balote Buje provodi tijekom godine niz školskih projekata, jedan od njih je i “Glagoljica priča priču”. Projekt je nastao suradnjom učiteljica Nataše Bezić i Barbare Ćaleta Markežić te njihovih učenika, polaznika likovne radionice i glagoljične izvannastavne aktivnosti.

Odzvanja naš ČA

Odzvanja naš ČA

Učenici dviju splitskih osnovnih škola, Osnovne škole Split 3 i Osnovne škole Trstenik, iz trećeg i četvrtog razreda pod vodstvom učiteljica, koje su ujedno i autorice projekta, zdušno su prionuli poslu i realizirali sve postavljene zadatke.