prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Projekt “Tehnologija budućnosti za školu budućnosti” Gimnazije Vukovar dobitnik najvrijednije donacije HT-a

U sklopu desetog donacijskog natječaja Hrvatskog telekoma, u kategoriji “Tehnologija i komunikacija”, najvrijedniju donaciju dobila je Gimnazija Vukovar za projekt pod nazivom “Tehnologija budućnosti za školu budućosti”.

Imali smo dobru ideju za projekt od društvenog značaja, ali ne i financijska sredstva za njegovo ostvarenje. Neosporno, dovoljno dobar razlog za prijavu  projekta na donacijski natječaj Hrvatskog Telekoma “Zajedno smo jači” u rujnu ove godine. Prijavili smo projekt u kategoriji „Tehnologija i komunikacija“ pod nazivom „Tehnologija budućnosti za školu budućnosti“  kako bi  opremili našu školu prijenosnim računalima, projektorima i bijelim pločama te bržim i jačim bežičnim internetom, te proveli edukaciju zaposlenih za primjenu ICT tehnologije u nastavi i poboljšali digitalne kompetencije nastavnika a samim time i prenijeli znanja na  učenike kako bi ih osposobili  za što bolje korištenje ICT-a i pripremili ih za tržište rada. Predvođeni ravnateljem škole profesorom Šijanović Davorom, tim entuzijasta željnih izazova i novih mogućnosti okupila je voditeljica projekta Kristina Kristek, profesorica kemije. Uz ravnatelja i voditeljicu tima, članovi tima odgovorni za provedbu projekta su Suzana Osička i Sandra Savičić, profesorice matematike, Karolina Dvojković, profesorica fizike i Sanja Pavlović Šijanović, profesorica informatike.

Na ovogodišnji natječaj pristiglo je 345 prijava. Selekciju nakon prvoga kruga obavilo je stručno povjerenstvo u kojem su bila tri predstavnika HT-a te po jedan predstavnik Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, Zavoda za robotiku Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatske udruge poslodavaca (Global Compact) i Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj. Prolazak kroz prvu selekciju, bio je  korak kojim smo se približili ostvarenju našeg cilja, iako je realizacija još uvijek bila dovoljno daleko da bismo se opustili. Nakon toga su zaposlenici HT Grupe glasali za najbolja 24 projekta među kojima se našla i naša Gimnazija Vukovar te su u završnom krugu glasanja svi korisnici interneta putem službene stranice natječaja www.zajednosmojaci.hr do 16. studenog 2015. mogli svojim glasovima podržati najbolje projekte. 

Ono na što smo bili i što jesmo, izuzetno ponosni na podršku koju smo dobili od učenika, nastavnika, roditelja, lokalne zajednice, škola i institucija sa kojima surađujemo, nadasve prijatelja Gimnazije Vukovar, te smo se već samim time osjećali kao pobjednici. Do javnoga glasovanja nismo niti bili svjesni koliku potporu javnoga mijenja imamo. Upravo ta potpora donijela nam je pobjedu i osvojeno prvo mjesto u kategoriji Tehnologija i komunikacija te samim time vrijednu donaciju od 90.000 kuna.

Svečanost dodjela donacija bila je u srijedu 18.11.2015. u Zagrebu, što je ujedno i datum koji  za nas u Vukovaru predstavlja posebno mjesto i simbolika ovog darivanja je upravo u tome što se okrećemo budućnosti  i činimo sve kako bi ta budućnost našoj djeci bila što ljepša, inovativnija, uspješnija jer povijest je nešto što ne zaboravljamo i ne možemo promijeniti ali možemo mijenjati sadašnjost i utjecati na našu budućnost i budućnost naše djece.

Naša se škola već drugu godinu koristi sustavom e-Dnevnika, a ove smo godine prošli i na natječaju za e-Škole. Opremanjem škole informacijsko-komunikacijskom tehnologijom i njenom primjenom u nastavi  svakako ćemo podići digitalnu zrelost naše škole i time opravdati  dano povjerenje jer ćemo radom na opremi 21. stoljeća djeci pružiti znanje i vještine onako kako oni žive svaki dan – moderno i informatizirano.