prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Projekt za darovite učenike “Mala knjižnica za otvorenom”

Tijekom drugog polugodišta školske godine 2022/2023. u Strojarskoj školi za industrijska i obrtnička zanimanja u Rijeci provodio se projekt za darovite učenike pod nazivom “Mala knjižnica na otvorenom”.

“Mala knjižnica na otvorenom” projekt je namijenjen darovitim učenicima prvih razreda trogodišnje strukovne škole koji u svom programu imaju predmet Praktična nastava u školskim radionicama. Projektne aktivnosti bile su projektiranje, tehnološka razrada, izrada metalne konstrukcije (u ovom slučaju male knjižnice na otvorenom), nabava materijala i knjiga, montaža i prezentacija, te promocija čitanja među učenicima. Ovim aktivnostima produbili su znanje iz tehničkog i informatičkog područja darovitim učenicima, te im ujedno pružili mogućnost izrade uporabnog objekta trajne vrijednosti za školu.

U zadnjoj fazi projekta, u fazi prezentacije i postavljanja u predvorju škole, su promovirali važnost čitanja i nadaju se da su približili knjigu učenicima. U projektu je sudjelovalo devet učenika prvih razreda usmjerenja CNC operateri i automehatroničari, četiri nastavnika praktične nastave i stručnih predmeta, te školska knjižničarka. Projekt je ostvaren zahvaljujući financijskim sredstvima za sufinanciranje projekata rada s darovitim učenicima Ministarstva znanosti i obrazovanja dodijeljenim na javnom pozivu u prosincu 2022. godine.

“Mala knjižnica na otvorenom” zanimanja nalazi se u Rijeci, na adresi Jože Vlahovića 10, te je u planu staviti ju na mrežu malih slobodnih knjižnica Hrvatske. Učenici su uistinu uživali u radu, a krajnji proizvod trajna je vrijednost školi i budućim generacijama. Ukoliko vas interesira više o samome projektu potražite prezentaciju na Edutoriju ”Rad s darovitim učenicima – Mala knjižnica na otvorenom’‘ ili jednostavno posjetite Strojarsku školu za industrijska i obrtnička zanimanja u Rijeci i pročitajte dobru knjigu.