prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Proslava “Scratch Day 2023”

Učenici četvrtog razreda II. osnovne škole Čakovec tijekom školske godine na izbornoj nastavi Informatike marljivo su radili na raznim Scratch projektima.

Učenici su u sklopu proslave Dana Scratcha koji se ove godine održao u  subotu, 13. svibnja 2023. godine, aktivno sudjelovali u radionici “Animate Your Name”. Učenici su izradili animirane čestitke, Scratch projekte Sretan Dan Scratcha ili Happy Scratch Day.

Nekoliko učenica iz svakog četvrtog razreda škole sudjelovalo je u izradi zajedničkog plakata s čestitkama Scratchu koji je izložen na panou u informatičkoj učionici. Na kraju radionica učenici su ispunili izlaznu karticu i svaki razred je dobio potvrdu o sudjelovanju. Sudjelovanje škole u proslavi Dana Scratcha prijavili su na karti događaja. Učenike je kroz aktivnosti vodila učiteljica informatike Iva Naranđa. Učenički Scratch projekti prikupljeni u Scratch studio mogu se pronaći na školskoj mrežnoj stranici.

Scratch Day je globalna mreža događaja na kojima se ljudi okupljaju kako bi proslavili ScratchJr i Scratch, besplatnu platformu za kreativno kodiranje i internetsku zajednicu za djecu. Događaji vezani uz Scratch Day povezuju učenike i omogućuju dijeljenje projekata i dijelenje znanja.