prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Provedba projekta “Čarolija boje – obojimo školu bojama sreće”

Učenici Osnovne škole „Antun i Stjepan Radić“ Gunja imali su jednu zanimljivu aktivnost u sklopu projekta pod nazivom “Čarolija boje – obojimo školu bojama sreće”. Deset nadarenih učenika slikalo je na drvenom umjetničkom stalku – štafelaju.

Svaki učenik izabrao je motiv koji se njemu najviše svidio. Radionica se održala u školskoj knjižnici u trajanju od tri sata, u suradnji s nastavnicom likovne kulture Marijom Vidaković Tulić. Dobili su predivne dječje umjetničke radove koji će biti predstavljeni javnosti na završnoj prodajnoj izložbi u lipnju, kada projekt i završava. Imat će još jednu radionicu u travnju i zadnju u svibnju. Osim ove aktivnosti slikanja na drvenom umjetničkom stalku učenici oslikavaju i prostor knjižnice za vrijeme slobodnog vremena i za vrijeme izvannastavnih aktivnosti.

Žele oživjeti likovno i filmsko stvaralaštvo kao umjetnost u školi tj. povezati slikarstvo, fotografiju i film. Filmska družina „Mladi SKIG-ovci“ u suradnji sa Studijom kreativnih ideja Gunja (SKIG) redovito sve snima i prati tijek aktivnosti za završni filmić o cijelom projektu. Voditeljica projekta u školi je školska knjižničarka dr. sc. Anita Tufekčić.

Vrijednost je ovoga projekta u tome što žele stvoriti što ljepši prostor za boravak učenika u školi. Cilj projekta je likovno urediti prostor škole (knjižnice, kuhinje, hodnika…), razvoj likovnog izražavanja (alati, jezici, tehnike i metode), poticanje i razvoj dizajniranja interijera te poticati kod učenika projektno učenje, ali naravno i razvoj kreativnosti. Provedbu projekta financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

U dugoročnom razdoblju želja nam je:

  1. Popularizacija likovne umjetnosti
  2. Razvoj estetike i osjećaja za lijepo kod učenika
  3. Senzibilizirati, potaknuti i ohrabriti učenike na kreativno likovno izražavanje