prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Provedba projekta “Čitajmo zajedno, čitajmo naglas: zaboravljene knjige” i obilježavanje Dana zaljubljenih

U projektu “Čitajmo zajedno, čitajmo naglas: zaboravljene knjige”, učenici 2. i 3. a razreda zajedno s učiteljicama Slobodankom Stanić i Mirjanom Franić Mehičić u suradnji s knjižničarkom Anitom Tufekčić obilježili su Dan zaljubljenih. Čitali su naglas slikovnicu “Vuk koji je tražio ljubav” i izrađivali cvjetne buketiće.

Ove školske godine čitaju knjige o vuku, francuske autorice Orianne Lallemand. U priči “Vuk koji je tražio ljubav” učenici su saznali kako jedan veliki crni vuk, prilično zgodan i prilično simpatičan nije imao dragu. Pa ju je jednog dana odlučio potražiti. Ali kako će znati da je to vučica njegovog života? Kad je bude ugledao, koljena će mu klecati, mozak će mu se pretvoriti u pekmez, a srce će mu tući.

Ova prenježna i duhovita priča uvod je u lijepe zajedničke trenutke koje učenici dijele čitanjem naglas jedni drugima. Osim čitanja naglas učenici su u priči i interaktivno sudjelovali. Prilikom slušanja priče izvodili su određene pokrete i zvukove. Na primjer: kada su čuli riječ ŠUMA – tapkali su nogama od pod i zvuk ŠŠŠ koji predstavlja šuštanje lišća, kada su čuli riječ SOVA njihali su se na stolicama i pjevali: LA-LA-LA, kada su čuli riječ VUK mahali su rukama i grebali uz zvuk režanja GRRR!

S obzirom da je u priči vuk darovao krasan buket šumskog vijeća svojoj vučici, učenici su imali kreativnu radionicu izrade buketića povodom Dana zaljubljenih. Ideja je preuzeta sa stranice Krokotak.