prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Provedena terenska provjera projekta ATTEND

U srijedu, 21. rujna 2022. godine u prostorijama CARNET-a održana je terenska provjera projekta “Podrška ostvarenju jednakih mogućnosti u obrazovanju za učenike s teškoćama u razvoju” – ATTEND (Assistive Technology In Education).

Tom prigodom održan je sastanak na kojem su članovi ATTEND tima iz CARNET-a predstavili dosadašnji tijek i rezultate projekta ATTEND, kao i buduće aktivnosti na projektu. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, predstavnici Veleposlanstva Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj, predstavnik Veleposlanstva Islanda te predstavnici Ureda za financijske mehanizme u Bruxellesu.

Cilj projekta ATTEND je opremanje 34 odgojno-obrazovne ustanove u Republici Hrvatskoj asistivnom tehnologijom kako bi se djeci s teškoćama u razvoju stvorili preduvjeti za jednake obrazovne mogućnosti i uspješnu uključenost u društvo. Ukupna vrijednost projekta je 3,5 milijuna eura, od čega se veći dio (85 %) financira iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora, a manji dio (15 %) iz državnog proračuna.

Uz opremanje odgojno-obrazovnih ustanova asistivnom tehnologijom projekt obuhvaća i edukaciju odgojno-obrazovnog osoblja i različite aktivnosti podizanja razine svijesti javnosti o važnosti inkluzivnog obrazovanja djece s posebnim obrazovnim potrebama.

Projekt provodi CARNET sa svojim partnerskim organizacijama – Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER), Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu (ERF) i Gradom Reykjavikom – Odjelom za obrazovanje i mlade.