prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Radionica “Earth Speakr: Upcycle yourself”

Pet učenica 3.a razreda Osnovne škole Antun i Stjepan Radić Gunja odlučilo je subotu, 7. studenog 2020. godine, provesti aktivno i sudjelovati na online radionici pod nazivom “Earth Speakr: Upcycle yourself” koju je organizirao Goethe-Institut Kroatien. Na online radionici učenici su se pobliže bavili temom upcyclinga, koji čini bitan dio održivosti našega planeta.

 

Uvodno predavanje održao je Dražen Šimleša na temu klimatskih promjena, a radionicu “Izrada predmeta od plastičnih vrećica” vodila je Mateja Medić prilikom koje su učenici prenamijenili predmete iz svakodnevnog života. Materijali koji su se koristili za rad: nekoliko šuškavih šarenih plastičnih vrećica (ne velike, masne), glačalo, nekoliko araka papira za pečenje (2 po glačalu) i drveni predmet s ravnim rubom (ravnalo, trokut, okvir za sliku). Završni dio radionice bio je rad u besplatnoj aplikaciji Earth Speakr koju su učenice trebali skinuti na svoj mobilni uređaj. Earth Speakr je interaktivno umjetničko djelo i mobilna aplikacija danskog umjetnika Olafura Elliassona pomoću kojeg djeca i mladi mogu zabilježiti svoje ideje o dobrobiti našeg planeta i podijeliti ih sa čitavim svijetom.

Na radionici su aktivno sudjelovale učenice: Indira Zahirović, Asya Ahmetović, Tea Kuvač, Marija Mikulić i Antonela Dominković zajedno s učiteljicom Jelenom Cvijović i knjižničarkom Anitom Tufekčić. Učenice su bile oduševljene jer su dobile predivne torbice od plastičnih vrećica koje će svakako koristiti, a radionicu će pokazati i svojim prijateljima u razredu.