prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Radionica o digitalnim alatima za općeobrazovne i strukovne nastavnike

U prostoru Drvodjeljske škole Zagreb, u ponedjeljak, 17. siječnja 2022. godine, za nastavnike općeobrazovnih sadržaja i za nastavnike strukovnih sadržaja održana je radionica uživo pod nazivom: “Praćenje i vrednovanje nastave uz pomoć digitalnih alata”.

Digitalni alati su pomoć nastavnicima pri oblikovanju nastavnih sadržaja, formativnog i sumativnog praćenja te vrednovanja ostvarenih ishoda. Na ovoj radionici predstavljeni su digitalni alati H5P i Quizizz  Nakon uvodnog predavanja voditeljice radionice Jozefine Ćurković, nastavnici su dobili zadatke koje su trebali odraditi na radionici.

Prvi zadatak je bio uporaba H5P digitalnog alata. Uz navođenje predavačice brzo su ušli u navedeni alat. Radili su u timu. U timu je lakše raditi jer se izmjenjuju iskustva i može se dogovarati kako riješiti postavljeni problem. Nakon izmjene podataka, ustanovili su da su zadaci uspješno riješeni. U Quizizzu su se bavili pitanjima i odgovorima. Nastojali su da budu što raznolikiji, ali i prepoznatljivi s obzirom da su nastavnici iz različitih predmeta. Sve to je radionicu učinilo ugodnijom i zabavnijom. Na radionici su izmjenjivali iskustva uporabom digitalnih alata. Ujedno su se osjećali kao učenici koji uz  savjetovanje dolaze do novih spoznaja. Pomoću portala e-Laboratorij može se informirati o alatima i aplikacijama te samostalno istražiti i primijeniti ponuđeno u stvaranju obrazovnih sadržaja. Učenik u središtu pažnje aktivno uči, uči na daljinu, komunicira i surađuje u virtualnoj učionici. Nastavnik koordinator primjenjuje didaktički prihvatljive alate. A kako bi alati privukli pažnju učenika trebaju biti interesantni i poticajni.