prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Radionica snimanja kratkog filma uz pomoć mobitela

Trodnevna radionica u sklopu europskog projekta CINE – filmske zajednice za inovaciju, umrežavanje i okoliš održat će se 30. lipnja, 1. i 2. srpnja 2021. u prostoru Ljetnog kina Sutivan na Braču. Broj mjesta je ograničen, a sudjelovanje je besplatno.

Cilj radionice obučiti je 10 edukatora koji će ovladati tehničkim znanjem i vještinama snimanja kratkih filmova uz pomoć mobitela te steći organizacijske sposobnosti u radu s mladima.

Program radionice (u privitku) omogućit će im da u budućnosti upute mlade u kreativni proces i realizaciju kratkog filma digitalnom tehnikom mobitela. Svim sudionicima radionice zajmačeno je besplatno korištenje tehničke opreme (pametni mobitel, mikrofon, stalak, itd.).

Program će voditi stručnjaci Mobile Film Festivala iz Pariza. Riječ je o dvojici stranih redatelja s dugogodišnjim iskustvom u području filmskog obrazovanja i rada s mladima.

Jezik radionice je engleski (s prijevodom na hrvatski). Broj mjesta je ograničen, a sudjelovanje je besplatno.

Dvogodišnji europski projekt CINE – filmske zajednice za inovaciju, umrežavanje i okoliš za osnovni cilj ima dovođenje filma u mjesta koja nemaju kino dvoranu ili čijim kino dvoranama prijeti zatvaranje, uz istovremeno jačanje uloge kino dvorana kao kulturnih i društvenih centara u kojima će se razvijati nove generacije filmske publike. Nositelj projekta je Slow Food (Italija), a partneri udruga Cinemabiente (Italija), kino Boaro i kino Vittorija (Italija), Općina Cherasco (Italija), Mobile Film Festival (Francuska) te udruga Kinookus (Hrvatska) uz potporu Općine Sutivan.

Projekt se financira sredstvima iz pilot projekta Europske komisije (Glavne uprave za komunikacijske mreže, sadržaje i tehnologije) “Cinemas as Innovation Hubs for Local Communities”.

Za više informacija o projektu i prijave za radionicu javite se na e-adresu kinookus@gmail.com.