prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Radni proljetni praznici

Dok za većinu učenika traje proljetni odmor učenici Centra za odgoj i obrzovanje Tomislav Špoljar odrađuju nastavu koja nije održana zbog snježnih vremenskih uvjeta u siječnju. Kako bi im bilo što lakše boraviti na nastavi svoju školsku zgradu su u srijedu 27. ožujka na neko vrijeme zamijenili vlakom.

S obzirom da je Centar udaljen od željezničke stanice, a snijeg je opet zabijelio ulice Varaždina, učenike je do stanice odvezao autobus. Na stanici su ih uz vlak dočekali zeko i medo što je kod učenika izmamilo oduševljeni osmijeh, koji nije silazio s njihovih lica cijelo vrijeme vožnje do Koprivnice i natrag, u trajanju od dva sata. Zeko i medo darivali su učenike sponzorskim Nestle proizvodima te tako zasladili ovo putovanje. Za vrijeme vožnje učenicima je puštana glazba, a neki od njih su i sami stali pred mikrofon te pokazali svoje pjevačko ili recitatorsko umijeće za što su bili nagrađeni pljeskom i slatkišima. Iako se dva sata činilo dugačkim vremenom zahvaljujući ugodnoj atmosferi prošlo je u tren oka.

Još pod dojmom emocija od vožnje vlakom učenici su u četvrtak, 28. ožujka, po uzoru na božićne kreativne radionice, klasičnu nastavu zamijenili uskrsnim kreativnim radionicama. Učenicima je ponuđeno 12 radionica: radionica slikanja i crtanja, radionica salvetne tehnike, radionica pisanica, radionica mozaika, glazbena radionica, radionica lutaka, kuharska radionica, radionica keramike, radionica multimedije, radionica oslikavanja stakla, igraonica i pričaonica.  U radionicama su stvarane pisanice, razni uskrsni ukrasi, lutke, zečevi, slike  … Za vrijeme njihovog kreativnog stvaranja učenike je obišao zeko i darivao ih čokoladnim jajima.

Nakon dvosatnog rada i zaslužene užine postavljena je izložba dijela radova, polaznici glazbene radionice izveli su  glazbenu točku “Čežnja za proljećem” te je predstavnik svake radionice ukratko izvijestio što se radilo u  radionici. Nakon izlaganja predstavnika radionica, scena se promijenila, a članice zajednice  Cenachoolo u Varaždinu su uz zvuke Vivaldija prikazale mijenu godišnjih doba i prizvale proljeće koje je zavladalo prirodom.

I dok je proljetni duh ostao na sceni, pedagog je u ime biskupa  podijelio pohvalnice i molitvenike učenicima koji su pohvaljeni za svoje likovne radove i fotografiju u okviru natječaja “Književno i likovno stvaralaštvo iz područja vjeronauka učenika u OŠ Varaždinske biskupiije 2013.” na  temu VJERUJEM. Učenice Mateja Ignac (8. a) i Valentine Horvat (8. b) pohvaljene su za svoje likovne radove, a učenik Luka Pintarić (PO 8) za fotografiju.

I na kraju se učenicima opet pridružio zeko koji ih je podsjetio da su mu obećali sudjelovati u igri “Traženje pisanica”. Učenici su trebali pronaći tri velike pisanice sakrivene u holu i blizini hola. Uspješni su bili Igor Horvat, Edina Kalaković i Elena Kliček te su od zeca dobili paketiće pune čokoladnih jaja i zečeva. Svi ostali mogli su uzeti bombone iz zekine košare te krenuti na proljetne praznike.