prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Radost prosinca

Blagdani predstavljaju istinsku čaroliju, čudo ljubavi i toplinu obiteljskog doma. Za mnoge prosinac predstavlja najradosnije vrijeme u godini kada iskazujemo ljubav prema bližnjemu, brigu za potrebite i solidarnost prema slabijima.

Prosinac u svojim prepoznatljivim bojama zavladao je svuda oko nas. U vremenu blagdanske idile i iščekivanja sve blista posebnim sjajem.Ono što se iščekuje s najvećom radošću uvijek je vrijedno čekanja jer donosi ljubav, zajedništvo i blagoslov. Blagdani predstavljaju istinsku čaroliju, čudo ljubavi i toplinu obiteljskog doma. Za mnoge prosinac predstavlja najradosnije vrijeme u godini kada iskazujemo ljubav prema bližnjemu, brigu za potrebite i solidarnost prema slabijima kako bi potaknuli djela kreposti, pozitivne osjećaje i vrline.

U cilju razvijanja svijesti o brizi i empatiji učenici OŠ Bakar organizirali su humanitarnu akciju u kojoj skupljaju igračke, slikovnice i društvene igre za djecu u potrebi. Svojim opipljivim pozitivnim djelima intenzivnije razmišljaju i aktivno djeluju kako bi prosinac mnogima učinili ljepšim. Njihove su misli ove godine usmjerene prema onima koji ne uživaju toplinu vlastitog doma.

Atmosfera tijekom prikupljanja igračaka, namirnica i raznih potrepština bila je posebna. Dječje uzbuđenje, veselje i angažiranost bilo je iznimno veliko. Ljubav, neizmjerna radost, empatija i zajedništvo prštali su iz svake humanitarne geste i aktivnosti. Učenici su pokazali veliko srce i nesebično sebedarje te su uz podršku roditelja i obitelji u kratkom vremenskom periodu prikupili pregršt igračaka koje su njihove male ruke vješto sortirale i pakirale.

Jednakim žarom i ushićenjem učenici su donirali igračke djeci iz Doma za djecu i mladež Kraljevice. Dijelili su tople osmijehe i duge zagrljaje i na taj način su proteklih dana mnogima bili istinsko svjetlo i utjeha. Osim pomaganja cilj ove humanitarne akcije bio je razvijati osjećaj suosjećanja i poticanja učenika da ne misle samo na sebe i svoje potrebe, nego i na potrebe druge djece.

Pomaganje i darivanje pomaže svakome. Neka nam svima dobra djela budu nit vodilja i neka naša vjera postane snažnija i opipljivija kako bismo zajedno sa svetim Jakovom mogli reći: Pokaži mi svoju vjeru bez djela, a ja ću tebi djelima pokazati svoju vjeru. (Jak 2, 18). Ponosni zbog uspješno provedene humanitarne akcije učenici i djelatnici bakarske osnovne škole nastavljaju u jednakom ritmu poučavanja učenika važnosti doživljaja prave sreće u malim stvarima i spoznavanja prave vrijednosti  blagdana.